Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"Όταν άκουσα ότι έχω καρκίνο, σκέφτηκα να πηδήξω από το παράθυρο"

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Χρήστος Συριώτης, στην κάμερα της εκπομπής «Μίλα».
Ο γνωστός ηθοποιός, προσεβλήθη πριν από εννέα μήνες, από καρκίνο στους όρχεις. Μάλιστα, παραδέχτηκε πως η πρώτη του σκέψη ήταν να βάλει τέρμα στη ζωή του:
 «Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι έχω καρκίνο, σκέφτηκα να πηδήξω από το παράθυρο. Με το που άκουσα τη λέξη καρκίνος, χτύπησε μέσα μου σαν μια ατομική βόμβα. Ξαφνικά έρχεται κάτι, κεραυνός εν αιθρία. Από την πρώτη στιγμή το ονομάτισα και αυτό ήταν το πρώτο σκαλί για να τον αντιμετωπίσω».
 Όπως λέει, η ασθένεια αυτή «δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι δύσκολο. Είναι Γολγοθάς. Μόνο όσοι το έχουν περάσει μπορούν να το βιώσουν και να καταλάβουν τι εννοώ». Μάλιστα στέλνει και ένα μήνυμα σε όσους την αποκαλούν «επάρατη νόσο»:
«Τον αποκαλούν επάρατη νόσο.Τι θα πει επάρατη νόσος στον αιώνα και στην εποχή που ζούμε; Επάρατος είναι ο καταραμένος και δεν νιώθω καταραμένος. Νιώθω ευλογημένος, διότι έπαθα κάτι αλλά το πρόλαβα. Ζω και είμαι εδώ». Πώς όμως κατάλαβε ότι έχει καρκίνο; «Στις αρχές του καλοκαιριού ήμουν σε πρόβες με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην Ειρήνη την Επιδαυρική, και ξαφνικά ψηλάφησα κάτι στον όρχι μου. Δεν θα έδινα καμία σημασία, και δεν θα το έκανα γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση». Αυτό που τον έστειλε στον γιατρό ήταν ένα περιοδικό που είχε διαβάσει πριν από δυο χρόνια, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Βερολίνο:
 «Εκεί έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό για να δείχνει πως οι άντρες πρέπει να ψηλαφούν τους όρχεις, όπως ακριβώς και οι γυναίκες το στήθος. Αυτό με έκανε να πάω την επομένη μέρα στο γιατρό». Παρά την αρχική του αντίδραση και τη σκέψη του να πηδήξει από το παράθυρο, το πάλεψε και βγήκε νικητής. Χειρουργήθηκε πριν από λίγους μήνες, και από τότε μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία ενώ υποβάλλεται και σε χημειοθεραπείες:
 «Όλοι μου έλεγαν είσαι δυνατός, αλλά εγώ δεν αισθανόμουν έτσι. Να όμως που τα κατάφερα. Εάν δεν είχα στήριξη ανθρώπων, δεν θα μπορούσα και να το παλέψω. Είναι φοβερός αγώνας. Έχω δώσει τις μάχες μου, έχω κερδίσει τις περισσότερες, έχω λίγο δρόμο ακόμα, θα τις δώσω κι αυτές».
 Τέλος, στέλνει και ένα ουσιαστικό προς όλους μας. Καρκινοπαθείς και μη: «Παιδιά μην ντρέπεστε. Μην κολλάτε! Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται! Αρκεί να τον αντιμετωπίσεις με θάρρος. Δεύτερη ζωή δεν έχει. Κακώς τόσο καιρό στεναχωριόμουν, αγχωνόμουν και έβαζα λάθος τα πράγματα. Τα επανεκτιμάς».
 Κάντε κλικ στο video και δείτε τη συγκλονιστική του εξομολόγηση…


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κρουαζιέρα τουρκικού δουλεμπορικού στο Αιγαίο - Ανενόχλητο έφτασε στην Πύλο!


Σοβαρά ερωτηματικά για την επιτήρηση και την ασφάλεια στο Αιγαίο προκαλεί  ο σημερινός πλους τουρκικού λαθρεμπορικού πλοίου το οποίο μετέφερε άνω των 100 λαθρομεταναστών και έφτασε ανενόχλητο ανοικτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, αφού πρώτα είχε αγκυροβολήσει στα Κύθηρα!
Το τουρκικό πλοίο ξεκίνησε από τα παράλια της Μικράς Ασίας με περίπου 100 λαθρομεταναστές, με τελικό προορισμό την περιοχή της Καλαβρίας στην Νότια Ιταλία. Το τουρκικό δουλεμπορικό πλέοντας στα διεθνή ύδατα  κατάφερε να διασχίσει το Αιγαίο από ανατολή προς δύση, χωρίς να εντοπιστεί από το σύστημα επιτήρησης του Λιμενικού και του ΠΝ.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ένα ολόκληρο τουρκικό πλοίο γεμάτο με λαθρομετανάστες κατάφερε να περάσει απαρατήρητο μέσα από τις Κυκλάδες και να αγκυροβολήσει στα Κύθηρα, πριν καταλήξει στον Μεσσηνιακό Κόλπο και αυτό λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το πλοίο τελικά οδηγήθηκε στην Πύλο από σκάφη του λιμενικού όπου και αποβιβάστηκαν οι λαθρομετανάστες.
Αν αυτό το περιστατικό δεν αποδεικνύει πόσο «σουρωτήρι» έχει καταντήσει το σύστημα επιτήρησης στο Αιγαίο, τότε τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε.
Με τα περιπολικά σκάφη του ΛΣ να μην πραγματοποιούν περιπολίες στο Αιγαίο, λόγω έλλειψης καυσίμων και ανταλλακτικών, με το σύστημα επιτήρησης VTMIS του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο να βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά παρά το γεγονός ότι υπήρχε και κοινοτική χρηματοδότηση, περιστατικά σαν και αυτά δεν θα πρέπει πια να μας προκαλούν έκπληξη.
Ουσιαστικά οι Τούρκοι διέσχισαν το Αιγαίο χωρίς να υποψιαστεί κανείς τίποτα.  Αν αυτό δεν θεωρείται
διάλυση του μηχανισμού ασφάλειας και επιτήρησης στο Αιγαίο, τότε τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Εδώ όμως τίθενται σειρά σοβαρών ερωτημάτων.
Τι θα γινόταν το τουρκικό πλοίο δεν μετέφερε λαθρομετανάστες, αλλά Τούρκους καταδρομείς ή πράκτορες με σκοπό την μυστική διείσδυση στην χώρα ; Αν το Αιγαίο είναι αφύλακτο όπως φαίνεται, ποιος θα εμπόδιζε τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις υπονόμευσης στην ηπειρωτική Ελλάδα όπως αυτές που πραγματοποίησαν στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου με τις φωτιές που είχαν κατακλέψει τα ελληνικά νησιά στην δεκαετία του 1990. 
Ποιοι σε τελική ανάλυση είναι υπεύθυνοι για την ανυπαρξία του συστήματος επιτήρησης στο Αιγαίο που η ΕΕ χρηματοδοτεί ; Ποιοι αδιαφορούν για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη στερώντας από το ΛΣ τα επαρκή μέσα για να φέρει σε πέρας την αποστολή του και πως θα αντιμετωπίσει η ηγεσία του ΛΣ τις νέες περικοπές που ζητά η τρόϊκα για να πληρώσουμε τους δανειστές μας;    

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι μεγαλύτερες αθλητικές απατεωνιές!

 Το γκολ του Μπεντ της Σάντερλαντ εναντίον της Λίβερπουλ έκανε το γύρο του κόσμου, όχι τόσο γιατί ήταν σπάνιας ομορφιάς, αλλά γιατί σημειώθηκε λόγω σπόντας σε μπαλόνι παραλίας! Με αφορμή αυτό το γεγονός η «Sun», συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες αθλητικές απατεωνιές που έχουν συμβεί τα τελευταία 40 χρόνια και σας τις παραθέτουμε από το 10 έως το 1.


 10) Το χαμένο στοίχημα 
 Σε ένα ματς της Πρέμιερ Λιγκ της προηγούμενης δεκαετίας ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Γουίμπλεντον, ο Ματ Λε Τισιέρ, παίκτης τότε της Σαουθάμπτον, έβαλε στοίχημα 10.000 λιρών με φίλους του πως μετά το πρώτο πλάγιο άουτ του αγώνα θα πάρει τη μπάλα και θα τη στείλει στα περιστέρια πριν περάσει το πρώτο λεπτό. Ωστόσο, λόγω της νευρικότητάς το σουτ που έκανε δεν πέρασε την πλάγια γραμμή και την πρόλαβε ο συμπαίκτης του. Τότε ο Λε Τισιέρ έκανε σπριντ για να την ξανακερδίσει και όντως την έστειλε άουτ, αλλά δυστυχώς για αυτόν είχε περάσει το λεπτό

9) Είπε να δυσκολέψει τους επιθετικούς... 
 Η επόμενη απάτη αφορά τον Κιμ Κρίστενσεν, τον τερματοφύλακα της Γκέτεμποργκ, που χωρίς καμία...τσίπα προσπάθησε να μικρύνει το τέρμα του μπροστά στα μάτια των έκπληκτων οπαδών. Μόνο που για κακή του τύχη εκτός από αυτούς που ήταν στο γήπεδο τον είδαν και εκατομμύρια άλλοι, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό

 8) «Αμάν, με σκότωσε!» 
 Στο νούμερο 8 των μεγαλύτερων απατών βρίσκεται ο γνώριμός μας Ριβάλντο και όχι για κανένα τσαλιμάκι, ή χαμένο γκολ, αλλά για την προσπάθειά του να ξεγελάσει τον διαιτητή της αναμέτρησης Τουρκία-Βραζιλία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2002, Σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Χακάν Ουνσάλ πέταξε τη μπάλα στα πόδια του Ριβάλντο όντας εκνευρισμένος, αλλά το σουτ του δεν ήταν και τόσο δυνατό. Ωστόσο, ο κ. Ριβάλντο κατέρρευσε στο χορτάρι και έπιασε με δύναμη το πρόσωπό του λες και τον χτύπησε...ρεύμα. Έτσι ο Κορεάτης διαιτητής απέβαλε τον Τούρκο εν μέσω αποδοκιμασιών του κοινού που έβλεπε στις οθόνες το τι πραγματικά είχε γίνει.

 7)Τα...χέρια του «Θεού»
 Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δε θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα της αγγλικής λίστας, όχι μόνο για το γνωστό περιστατικό του 1986, όταν χρησιμοποίησε το χέρι για να σκοράρει, αλλά και το 1990 όταν χρησιμοποίησε και πάλι το χέρι του αυτή τη φορά ως δεύτερος τερματοφύλακας, σε ένα ματς ομίλου που η ομάδα του καιγόταν να κερδίσει. Φυσικά και ο διαιτητής δεν είδε το χέρι, γιατί θα έδινε πέναλτι.

 6) Αλλαγή με.. αίμα 
 Τι σου κάνει η ανάγκη; Σε αγώνα πρωταθλήματος ράγκμπι της Ιρλανδίας, ο προπονητής της ομάδας Άρλεκινς, χορήγησε αμπούλα με αίμα στον παίκτη του Τομ Γουίλιαμς, ώστε να παριστάνει τον τραυματία και να μπει στη θέση του ο ικανός σουτέρ, Νικ Έβανς. Μόνο που για κακή του τύχη, το θέατρο δεν ήταν πολύ πειστικό και έγινε αντιληπτό από τον αντίπαλο πάγκο που υπέδειξε στον διαιτητή την απάτη. Μετά από αυτό η καριέρα του προπονητή Ντιν Ρίτσαρντς πήγε στα Τάρταρα...

 5) Αμάρτησα για την ομάδα!
 Σειρά έχει στην πέμπτη θέση η φόρμουλα ένα και φυσικά, ο κ. Μπριατόρε, ο οποίος δε δίστασε να δώσει εντολή στον πιλότο της ομάδας του, Νέλσον Πικέ, να πέσει στα προστατευτικά λάστιχα στο σιρκουί της Σιγκαπούρης, για να κερδίσει τον αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο και ενώ ο Βραζιλιάνος πιλότος ήταν πιο μπροστά από τον Ισπανό. Ο Μπριατόρε δε δίστασε έτσι να θυσιάσει τη σωματική ακεραιότητα του Πικέ, αλλά ακόμα και έτσι, ο Αλόνσο τερμάτισε πέμπτος στη γενική βαθμολογία, ενώ ο Χάμιλτον πρώτος.

 4) Τον πρόδωσε η τεχνολογία 
 Και πάμε και στο μοντέρνο πένταθλο, όπου κυριαρχεί η απάτη του Μπόρις Ονισένκο, ο οποίος ενώ ήταν από τους καλύτερους στο είδος του, με δυο ολυμπιακά μετάλλια σε Μεξικό και Μόναχο, το 1976 αποφάσισε να πάρει και τρίτο, αλλά πλέον και με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Έτσι στο αγώνισμα της ξιφασκίας, έκρυψε ένα διακόπτη στο μανίκι του και κάθε φορά που επιχειρούσε να αγγίξει τον αντίπαλό του, πατου΄σε τον διακόπτη για να κερδίσει τον πόντο. Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα. Ακόμα και αν έβρισκε στο... γάμο του Καραγκιόζη, αυτός πατούσε το κουμπί, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός και ξένο σώμα για την αποστολή της Σοβιετικής Ένωσης.

 3) Σε λάθος αγώνες 
Το μπάσκετ δε θα μπορούσε να λείψει, επίσης από αυτή τη λίστα. Μόνο που η απάτη δε συνέβη σε κάποιο αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά στους Παραολυμπιακούς του Σίδνεϊ, όταν Ισπανός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η εθνική ομάδα της χώρας του που κέρδισε και το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης δεν ήταν και τόσο παραολυμπιακή, καθώς οι 10 από τους δώδεκα, όχι μόνο ήταν αρτιμελείς, αλλά και πανεπιστημιακού επιπέδου, παρακαλώ

 2)Πρώτα βγαίνει η ψυχή... 
 Αμετανόητος χρήστης απαγορευμένων ουσιών αποδείχτηκε ο Μπεν Τζόνσον, στον οποίο δεν έφταναν δυο αποκλεισμοί το 1988 (για στανοζολόλη) και αργότερα το 1993 (για υπερβολική τεστοστερόνη), αλλά κατάφερε να ξαναντοπαριστεί έξι χρόνια αργότερα (το 1999). Τότε ο Τζόνσον αποφάσισε σε μια κούρσα να αποδείξει στη διεθνή αθλητική κοινότητα ότι είχε «καθαρίσει», αλλά μην ξέροντας ότι οι αντίπαλοί του δεν θέλουν να τρέξουν μαζί του, αυτός βρέθηκε και πάλι ντοπέ σε ένα αγώνα χωρίς αντίπαλο!

1) «Δεν είμαι ο Ράιαν, ο Μπράιαν είμαι...» 
 Πρώτη και καλύτερη απάτη όλων των εποχών σύμφωνα, με τη «Sun», αυτό που σχεδίασαν να κάνουν δυο δίδυμα αδέρφια από τη Ν. Αφρική, οι οποίοι θέλησαν να χαρίσουν ένα χρυσό μετάλλιο στη χώρα τους σε Μαραθώνιο δρόμο στην Αφρική. Ο Φίκα Μοτσοένενγκ ξεκίνησε λοιπόν την κούρσα, αλλά στα μισά του δρόμου τον... έπιασε η ανάγκη και μπήκε σε μια τουαλέτα, μόνο που από εκεί βγήκε ο αδερφός του για να συνεχίσει πιο φρέσκος. Το κακό ήταν ότι ο Σέρτζιο Μοτσοένενγκ φορούσε το ρολόι σε άλλο χέρι και εμφανίστηκε με πιο γραμμωμένους μηρούς...

Γιατί οι γυναίκες ... πάνε 2-2 στην τουαλέτα;

Πως φτιάχτηκαν οι πυραμίδες? Υπάρχει ζωή στον ΑΡΗ? Πότε θα γίνει η 2α παρουσία? Και πάνω απ όλα… γιατί οι γυναίκες πηγαίνουν στην τουαλέτα 2-2?
Ένα ερώτημα που έχει βασανίσει κάθε αντροπαρέα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί διάφορες εκδοχές περί του θέματος. Ας τις δούμε λοιπόν…

Θεωρία συνωμοσίας 1η: 
Mια ακραία εκδοχή που ίσως δεν έχεις σκεφτεί και αποκαλύπτει πολλά για τη γυναικεία ψυχολογία. Πηγαίνουν εκεί για να κάνουν την ανάγκη τους η αλλιώς “τσισάκια”. Και κάπου εκεί είναι που χρειάζεται η φίλη-bodyguard. Mην κοροϊδευόμαστε σε πολλά club τυχαίνει οι τουαλέτες να μην κλειδώνουν η να έχει χαλάσει το πόμολο. Όταν μάλιστα οι τουαλέτες ανδρών και γυναικών είναι μαζί καταλαβαίνουμε ότι δημιουργούνται πολύ ευχάριστες καταστάσεις…εεεεε προβλήματα ήθελα αν πω! 

Θεωρία συνωμοσίας 2η:
Θεωρούμε πως η υποψήφια ,ως γνήσια γυναίκα υποκινουμένη από τις ανασφάλειες σχετικά με την εμφάνισή της, θα χρησιμοποιήσει την τουαλέτα για καλλωπισμό ( lak στο μαλλί που κάτσιασε, καθάρισμα της μάσκαρας, προσθήκη κραγιόν για χείλη ελκυστικά κ.α) Σε αυτή την περίπτωση η φίλη χρειάζεται για να κάνει σχόλια όπως «θεά είσαι φιλενάδα», «κούκλα», «τέλεια», «τρέλα η σκιά σου», «όχι καλέ δεν μουντζουρώθηκες» και άλλες τέτοιες γυναικείες μ…ες που θα της φτιάξουν τη διάθεση. 

Θεωρία συνωμοσίας 3η :
Και τώρα ας μπούμε στα άδυτα της γυναικείας ψυχολογίας. ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ… Θέλει να σχολιάσει! Για τον γκόμενο δίπλα, για την τσούλα απέναντι που θέλει να της τον φάει, για τον μαλάκα που την έστησε και ποτέ δεν την πήρε τηλέφωνο, για το καλτσόν που την κόβει, για τις γόβες που θα ήθελε να είχε… Μόνη της θα μιλάει η άλλη? Κρατιέται όσο μπορεί όμως επειδή θα σκάσει θα πάρει τη φίλη της από το χεράκι (θα τη σύρει με το ζόρι αν το παίξει δύσκολη) και τρέχοντας θα την οδηγήσει στην τουαλέτα για «μπλα-μπλα». Στην τουαλέτα που η φωνή της μπορεί να ακουστεί, που δεν θα χρειάζεται να ξελαρυγγίζεται, που δεν θα στήνει αυτί η άλλη η αχώνευτη (όλα θέλει να τα μαθαίνει η κουτσομπόλα), και γενικά μπορεί να “θάψει” με την ησυχία της.

 Θεωρία συνωμοσίας 4η : 
H πιο ρεαλιστική από όλες τις εκδοχές. Δυο κοπέλες κοιτάζονται, χαμογελάει η μια στην άλλη, ξανακοιτάζονται και σηκώνονται να πάνε μαζί στην τουαλέτα. Στη συνέχεια μπαίνουν μέσα κλειδώνουν. Φιλιούνται, η μια βγάζει το φόρεμα της άλλης… σοβαρέψου ρε μαλακά. Πολλές τσόντες δεν έχεις δει? Εκτός και αν όλες οι λεσβίες σε αυτό τον πλανήτη δεν έχουν σπίτι να το κάνουν. Ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…

Καταπληκτικά κόλπα Ινδού με φρίσμπι

Δείτε τα απίστευτα και καταπληκτικά κόλπα που κάνει ένα νεαρός Ινδός χρησιμοποιώντας το φρίσμπι του...


Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οι Νόμοι του Μέρφυ στην εξεταστική περίοδο

Βρίσκεσαι σε περίοδο εξεταστικής και είσαι πρωτοετής; Αν "ναί" τότε οφείλεις να διαβάσεις τους πιο κάτω άγραφους κανόνες και να ενημερωθείς, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν.


 ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ 
 1. Ποτέ μην κρίνεις ένα εξώφυλλο από το βιβλίο.
 2. Το περιεχόμενο ενός συγγράμματος είναι αντιστρόφως ανάλογο του πάχους του.

 ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ
 Το να κλέβεις ιδέες ενός είναι 'λογοκλοπή', το να κλέβεις όμως τις ιδέες πολλών ονομάζεται 'επιστημονική έρευνα'.. Συνακόλουθο: ότι δεν μπορείς να γράψεις, μετάφρασε το!!

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 Αν τακτοποιήσεις τις σημειώσεις σου , ναι μεν θα ξέρεις που βρίσκονται, όμως δεν θα τις χρειαστείς ποτέ. Αν δεν τις τακτοποιήσεις, τότε θα τις χρειαστείς, αλλά δεν θα ξέρεις ποτέ που βρίσκονται.

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 
 Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, μόνο και μόνο για να πάνε στραβά αργότερα. Συνακόλουθο: Στο μάθημα που έχετε διαβάσει καλά, έχετε λάθος ημερομηνία για την εξέταση.

 Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 
 Όσο μεγαλύτερη η ύλη του μαθήματος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες οι ερωτήσεις να πέσουν από το συμπληρωματικό φυλλάδιο. Συνακόλουθο 1:Αφού έχετε τελειώσει όλη την ύλη, θυμάστε ότι δεν έχετε το συμπληρωματικό φυλλάδιο.


 Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 
 1. Στα μαθήματα που δεν θα δώσεις, θα πέσουν τα ευκολότερα θέματα.
 2. Στα μαθήματα που αποφασίζεις να δώσεις, θα πέσουν τα δυσκολότερα θέματα.
 3. Στα μαθήματα που θα πας αδιάβαστος, ούτως ή αλλιώς, δεν θα ξέρεις αν τα θέματα είναι εύκολα ή δύσκολα.

 ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 
 Εάν δεν υπήρχε το τελευταίο λεπτό, δεν θα είχε επιτευχθεί τίποτα. Παρενέργειες: Τα κεφάλαια που δεν θα διαβάσεις την τελευταία στιγμή γιατί δεν τα θεώρησες σημαντικά, θα είναι αυτά που θα πέσουν.

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 
 Πάντα να κάνεις μουτζούρες στο περιθώριο. Σου δείχνει μέχρι που έχεις διαβάσει.

 Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
 Αν έχεις σπαταλήσει μια ώρα για να διαβάσεις μια παράγραφο, θα ανακαλύψεις τελικά ότι είναι εκτός ύλης . Επίσης: Αν έχεις σπαταλήσει μια ώρα για να διορθώσεις μια πρόταση στο γραπτό σου, στο τέλος θα ανακαλύψεις ότι η απάντηση σου είναι λάθος.

 Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ
 Τα πιο απλά θέματα είναι αυτά για τα οποία δεν γνωρίζεις τίποτα.


 ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ 
 Όσο πιο μακριά βρίσκεται το πτυχίο, τόσο καλύτερο φαίνεται.

 Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ
 1. Τα 3 τελευταία μαθήματα που θα δίνεις για να πάρεις πτυχίο θα πέσουν σε συνεχόμενες ημερομηνίες .
 2. Αν δεν πέσουν σε συνεχόμενες ημερομηνίες, θα αλλάξει το πρόγραμμα της εξεταστικής και θα πέσουν την ίδια μέρα. 
3. Αν κατά εξαίρεσιν, πάνε όλα καλά, κάποιος θα πάρει τηλέφωνο για βόμβα.
 4. Μην απελπίζεστε όμως !! Ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά, πάλι κάποιος θα πάρει τηλέφωνο για βόμβα.

 ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
 Είναι απίστευτο πόσα εξάμηνα σου παίρνει να περάσεις ένα μάθημα που δεν έχεις δώσει ποτέ.

 ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 
 1. Αν το θέμα σου είναι άγνωστο, αμφισβήτησε την εκφώνηση.
 2. Αν η εκφώνηση σου είναι άγνωστη, αμφισβήτησε το θέμα.
 3. Αν και η εκφώνηση και το θέμα σου είναι άγνωστα, ΟΥΡΛΙΑΞΕ!!


 Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ
 Η πιθανότητα να μπορείς να δεις το γραπτό του μπροστινού σου είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος των γραμμάτων του. Συνακόλουθο: Αν μπορείς να δεις το γραπτό του μπροστινού σου και τα γράμματά του είναι αρκετά μεγάλα, τότε είναι σίγουρο ότι θα απαντάει λάθος στην ερώτηση.

 ΟΙ 3 ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ 
 1. Αν έχεις σε σκονάκι το μισό βιβλίο, τότε τα θέματα θα πέσουν από το άλλο μισό.
 2. Αν έχεις σε σκονάκια όλο το βιβλίο, δεν θα θυμάσαι σε ποια τσέπη είναι το σωστό σκονάκι.
 3. Αν δεν έχεις καθόλου σκονάκια, τότε ο επιτηρητής θα σε πιάσει για αντιγραφή.

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ 
 Αν δεν υπήρχαν οι επιτηρητές, η αντιγραφή δεν θα είχε τόση πλάκα.


 ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ 
 Ό,τι κι αν κάνεις, οι φοιτητές και πάλι θα αντιγράψουν !!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κλείνουν twitter, facebook και youtube…

Τις τελευταίες ημέρες (ελάχιστοι το πήραν μυρωδιά στην Ελλάδα) το κυρίαρχο θέμα στον πλανήτη είναι ο νόμος που έχει πάει προς ψήφιση στην Αμερική (στην αρχή με την στήριξη του Ομπάμα, πλέον όχι) και αφορούσε την πειρατεία.
 Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο αυτού του νόμου (ο περίφημος SOPA) την επόμενη μέρα της ψήφισής του θα έκλειναν χωρίς δεύτερη κουβέντα ορισμένα από τα μεγαλύτερα site παγκοσμίως και επί της ουσίας θα άλλαζε η ζωή των περισσότερων νέων ανθρώπων του πλανήτη. Το twitter, to facebook, to youtube ακόμη και το Wikipedia θα αποτελούσαν παρελθόν μέσα σε μία νύχτα, μαζί με δεκάδες άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες παγκοσμίως.
Ο λόγος που θα συνέβαινε αυτό ήταν για να καταπολεμηθεί η πειρατεία. Αν και έχουμε φτάσει μία ανάσα από το να συμβεί κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι δεν θα περάσει αυτός ο νόμος ή δεν θα εφαρμοστεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη φόβου σε οτιδήποτε καινούργιο και καινοτόμο κυριαρχεί.
 Δεν είμαι της άποψης ότι τα social media δεν έχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους και ότι δεν κρύβουν κινδύνους, δεν είμαι καν της άποψης ότι το πρόβλημα με την πειρατεία δεν είναι μεγάλο και δεν δημιουργεί προβλήματα. Ούτε είμαι της άποψης ότι όλα πρέπει να τα βλέπεις δωρεάν. Είμαι όμως της άποψης ότι δεν μπορεί ένα cd να κάνει 20 ευρώ, στους δημιουργούς να φτάνουν βαριά βαριά τα δύο, και αυτοί που έχουν στήσει όλη αυτή την βιομηχανία να επικαλούνται σήμερα τους δημιουργούς και τα λεφτά που χάνουν;
 Μία ιστορική αναδρομή θα πείσει άπαντες ότι αυτή η βιομηχανία πάντα κοίταγε το σήμερα και ποτέ το αύριο. Η ίδια βιομηχανία, πολέμησε με δικαστικούς αγώνες όσους ανακάλυψαν και εμπορεύτηκαν το γραμμόφωνο πριν από σχεδόν 100 χρόνια, διότι θα κατέστρεφε τη μουσική. Οι ίδιοι πολέμησαν πάλι με δικαστικούς αγώνες την τηλεόραση όταν αυτή πρωτοεμφανίστηκε, διότι θα ήταν το τέλος του κινηματογράφου και των ηθοποιών, οι ίδιοι πολέμησαν ακόμη και για να παραμείνει βουβός ο κινηματογράφος, διότι οι μουσικοί που μέχρι τότε έπαιζαν live στις κινηματογραφικές αίθουσες για να συνοδεύουν τις βουβές ταινίες θα έμεναν χωρίς δουλειά.
 Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε έγινε αγώνας και κατά της ανακάλυψης των φωτοτυπικών μηχανημάτων, διότι θα αποτελούσαν λέει, το τέλος του βιβλίου, ή ακόμη και κατά της κασέτας και των κασετοφώνων, διότι θα έπληττε τους δημιουργούς τραγουδιών από τη στιγμή που κάποιος μπορούσε να αντιγράψει έναν δίσκο σε κασέτα. Προσπάθησαν οι αθεόφοβοι ακόμη και να απαγορεύσουν τις πωλήσεις κασετοφώνων με δικαστικές αποφάσεις.
 Όλα αυτά που σήμερα μας φαίνονται αστεία και αδιανόητα συνέβησαν τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια, κάθε φορά που η τεχνολογία έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός. Οσο λοιπόν κατάφεραν να απαγορεύσουν τον μη βουβό κινηματογράφο, το γραμμόφωνο, την τηλεόραση, το κασετόφωνο, άλλο τόσο θα καταφέρουν να κλείσουν το youtube, το facebook και το twitter. Και όσο θα μου φαίνεται εμένα αστείο σήμερα ότι κάποιοι κάποτε προσπάθησαν να σταματήσουν την κατασκευή της τηλεόρασης ή του κασετόφωνου, άλλο τόσο αστείο θα φαίνεται μετά από μερικά χρόνια στην κόρη μου ότι κάποιοι προσπάθησαν να κλείσουν το youtube ή το twitter…

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μας φορτώνουν όπλα για να μας πνίξουν

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αεροπλάνα και τεθωρακισμένα άρματα ξεφορτώνουν στις αδύνατες πλάτες της Ελλάδας, Γερμανία και ΗΠΑ, για να πάρουν ίσως και την τελευταία σταγόνα μιας στυμμένης λεμονόκουπας που λέγεται Ελλάδα. Την ώρα που το 40% των μαχητικών αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, από προχθές βρίσκονται στην Ελλάδα αντιπρόσωποι των αεροπλάνων « Γιουροφάιτερ» (κατασκευής ενός ευρωπαϊκού κονσόρτσιουμ με μεγαλύτερο μέτοχο τη Γερμανία) για να μας πουλήσουν αεροπλάνα που αυτή τη στιγμή μένουν απούλητα στα υπόστεγα της κατασκευαστικής εταιρίας. Εάν τελικά γίνει αυτό το «deal» (όπως πιέζει η Μέρκελ , έτσι εξηγείται και η αλλαγή της στάσης της προς το θετικό για την Ελλάδα) η χώρα μας θα βρεθεί να χρωστάει άλλα 6 δισ. ευρώ στους Γερμανούς που θα μας έχουν δέσει χειροπόδαρα και στον αμυντικό τομέα και θα μας έχουν κυριολεκτικά στο χέρι – κάτι δηλαδή σαν αποικία τους. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Αμερικανοί ξαφνικά μας αγάπησαν και μας κάνουν δώρο (χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα δολάριο) 400 επιθετικά άρματα μάχης Abrams M1 A1 ΚΑΙ βέβαια υπάρχει σε εξέλιξη και μία άλλη δωρεά από τις ΗΠΑ, 700 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και αντιαεροπορικών φορέων Μ1 113 που περιμένουν ήδη τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Δηλαδή ξαφνικά αποκτάμε 1100 άρματα μάχης των Αμερικανών που βέβαια για τη συντήρησή τους χρειάζονται συνεχώς αγορές ανταλλακτικών, πυρομαχικών, και ειδικών υγρών για τις μηχανές τους, όλα αυτά αμερικανικής προέλευσης που πρέπει φυσικά να αγοράζονται από την Ελλάδα. Με τις κινήσεις αυτές Αμερικανοί και Γερμανοί θέλουν ουσιαστικά να αιχμαλωτίσουν μελλοντικά τη χώρα μας και στον αμυντικό τομέα.

Στο εδώλιο Γ.Παπανδρέου & Γ.Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα!


Βαριές ποινικές ευθύνες καταλογίζουν οι εισαγγελείς που ερευνούν το σκάνδαλο της πλαστογράφησης του ελλείμματος της χώρας από τους ελεγκτές της τρόϊκας σε συνεργασία με την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και κατ'αυτό τον τρόπο ζητούν από την Βουλή των Ελλήνων την ποινική δίωξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργοο Παπακωνσταντίνου!
Η υπόθεση είναι τεράστια γιατί, έστω και κατ'αρχήν υπάρχουν ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο και να ακολουθήσει η οικονομική και πολιτική κατοχή της Ελλάδας!
Όπως χαρακτηριστικά μαναφέρουν στο έγγραφό του οι οικονομικοί εισαγγελείς, "Στο έγγραφο που έστειλαν στον εισαγγελέα του Α.Π. αναφέρουν: «από το σύνολο του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις πρόεκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος».

Επίσης τονιζεται ότι: «Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών».
 
Στο πόρισμά τους που αποστέλλουν στη Βουλή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς (έτσι εξηγούνται και οι πιέσεις που οδήγησαν στην παραίτησή τους και η χθεσινή ανοίκεια επίθεση του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης στο πρόσωπό τους) ζητούν τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Γιώργου Παπακωνσταντίνου για συμμετοχή τους στην τεχνητή αύξηση του ελλείμματος, με απώτερο σκοπό την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.
Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο και από εκεί θα ταξιδέψει στην Βουλή.
Οι δύο εισαγγελείς ζητούν να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών όχι μόνο για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μέλη της τότε κυβέρνησης αλλά και τους τότε αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών.
Η υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις 19 Σεπτεμβρίου, αφορά καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ, δεχόμενη πιέσεις από την Eurostat, εμφάνισε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% από 12- 13% που ήταν, με στόχο να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα. 
Οι εισαγγελείς παραθέτουν τα 18 ονόματα προσώπων που κατέθεσαν στην έρευνα:

Ζωή Γεωργαντά,

Νικόλαος Στρόμπλος, πρώην διευθυντής της Διευθύνσεως Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,

Κωνσταντίνος Σκορδάς, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Χουντής, ευρωβουλευτής,

Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος,

Γεώργιος Κασσιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,

Γεώργιος Ρωμανιάς, οικονομολόγος,

'Αννα Ζωηρού, οικονομολόγος,

Σταύρος Μπεριάτος, τμηματάρχης του Τμήματος Γενικής Κυβέρνησης και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών,

Ανδρές Φιλίππου, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Αναστασία Πατεράκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης ΑΕΠ,

Γεώργιος Σημιγιάννης, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Στέλλα Μπαλφούσια, οικονομολόγος,

Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος,

Επαμεινώνδας Μαριάς, καθηγητής πανεπιστημίου και

Κυριάκος Σπαθαράκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Πεπόνης είχε αποστείλει κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, από τον οποίο ωστόσο δεν έλαβε ανωμοτί κατάθεση.

Το διαβιβαστικό του κ. Πεπόνη, μαζί με την ογκωδέστατη δικογραφία, χρεώθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Νίκο Παντελή, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τη διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή.

Η έρευνα, την οποία είχε ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011 ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ζωής Γεωργαντά, προσέκρουσε σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες προσώπων, «κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας», με βάση έγγραφα και ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν κατά την έρευνα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Λευκή ζάχαρη ...

Η ζάχαρη είναι λευκή, αλλά έχει λερωμένο «ποινικό μητρώο». Ομως, μερικά είδη σακχάρων φαίνεται να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Τα ταχείας καύσεως σάκχαρα που υπάρχουν μέσα σε μπισκότα, αναψυκτικά, γλυκά, επιδόρπια, σοκολάτες απορροφώνται με μεγάλη ταχύτητα από τον οργανισμό και διεισδύουν εξίσου γρήγορα στο αίμα, γεγονός που αυξάνει απότομα τη γλυκαιμία και προκαλεί απότομο peak ινσουλίνης. Με λίγα λόγια, κορυφώνεται η ενέργειά μας απότομα και μετά πέφτει εξίσου απότομα. Αντίθετα, τα βραδείας καύσεως γλυκίδια καίγονται αργά και μπαίνουν εξίσου αργά στο αίμα, άρα, παρέχουν ενέργεια μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτά τα σάκχαρα προέρχονται από το άμυλο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το ψωμί, το ρύζι και κάποια φρούτα. Με λίγα λόγια, ο μηχανισμός των σακχάρων διαφέρει, οπότε και κατά περίπτωση τονώνουν ή πλήττουν τον μεταβολισμό.
 - ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. Τα ταχείας καύσεως γλυκίδια ενεργοποιούν την έκκριση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου που βοηθάει στην επικοινωνία των νευρώνων, επιφορτισμένο με τον έλεγχο των αισθημάτων. Για να επωφεληθεί κανείς από αυτήν τη δράση τους, θα πρέπει να τα καταναλώνει στο απογευματινό. Επιλέξτε ένα φρέσκο φρούτο ή ψημένο στον φούρνο ή δύο με τρία αποξηραμένα φρούτα και δύο κομματάκια σοκολάτας ή μία κουταλιά μέλι, καθώς και δύο με τρία αμύγδαλα.
 - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ. Η φρουκτόζη, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, κάνει κακό στην υγεία, όπως και η γλυκόζη, που είναι πανταχού παρούσα στα τυποποιημένα τρόφιμα. Η φρουκτόζη μετατρέπεται σε τριγλυκερίδια, δηλαδή σε λίπη μέσα στο αίμα, αντίθετα με τη γλυκόζη που διατηρείται σάκχαρο, εξηγούν οι ειδικοί. Οι συγκεντρώσεις αυτών των τριγλυκεριδίων όχι μόνο δυσκολεύουν την άντληση του αίματος αλλά μπορεί να προκαλέσουν και αντίσταση στην ινσουλίνη. 
- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. Ο εγκέφαλος καίει το αντίστοιχο ενός κύβου ζάχαρης ανά ώρα. Μάλιστα, το 60% των γλυκιδίων που καταναλώνουμε χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλό μας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα μωρά φτάνει το 75%. Τα σάκχαρα (ταχείας και βραδείας καύσεως) του είναι απαραίτητα, γι’ αυτό και τα αποθηκεύει παντού. Η σωστή δοσολογία κάθε μέρα κινείται από τα 250 έως τα 300 γραμμάρια γλυκιδίων αργής καύσης και 5% με 10% σάκχαρα ταχείας καύσεως.
 - ΓΗΡΑΝΣΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. Τα γλυκίδια που απορροφώνται σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν μια χημική αντίδραση στις πρωτεΐνες, η οποία επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων, και σοβαρή καταστροφή τους που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Μάλιστα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ πάνω στη γλυκόζη έδειξε ότι, αν τη μειώναμε κατά 50%, θα αυξάναμε τη ζωή μας κατά 40%!

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοφανής ομιλία Βρετανού ευρωβουλευτή (βίντεο)


Ο Bρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage, γνωστός για την ωμή ειλικρίνεια που τον χαρακτηρίζει, στις 16 Νοεμβρίου 2011, σε παρέμβασή του στην έδρα της ΕΕ στο Στρασβούργο, είχε προβεί σε απίστευτες -όσο και ρεαλιστικές- δηλώσεις-κόλαφο για μερικούς από τους ισχυρούς που καθορίζουν αυτήν την εποχή τη μοίρα των λαών της Ευρώπης και αρκετοί μάλιστα από τους οποίους δεν είναι καν εκλεγμένοι, δηλαδή νομιμοποιημένοι με δημοκρατικό τρόπο.



Στο σύντομο -αλλά άκρως περιεκτικό- απόσπασμα που ακολουθεί στο βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) μεταξύ άλλων αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου και στην πρότασή του για δημοψήφισμα, στην κυβέρνηση-μαριονέτα του νυν πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου (!), αλλά και στον Ιταλό πρωθυπουργό Μ. Μόντι, με εξίσου βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ επικρίνει έντονα τους ηγέτες ότι με τις πολιτικές τους οδήγησαν την Ευρώπη στη σκιά της γερμανικής κυριαρχίας.

Τα σχόλια είναι περιττά...

Οι προϋπολογισμοί των ομάδων της F1 για το 2011

Κι ενώ πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με τα οικονομικά τους (ελπίζω κανένας μας), εγώ θα σε ζαλίσω με πολλά εκατομμύρια, αφού θ’ αναφερθούμε στους προϋπολογισμούς των ομάδων της Formula 1 για τη σεζόν που μας πέρασε, δηλαδή για το 2011.
Τα χρήματα είναι πάρα πολλά, ενώ, συνολικά, οι προϋπολογισμοί όλων των ομάδων ξεπερνούν το 1.3 δις ευρώ, και όλα αυτά μόνο για το 2011!
Όπως μας συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, η Ferrari είναι η πιο… σπάταλη ομάδα, με τα έξοδα της να ξεπερνούν τα €200.000.000! Τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, καθώς συγκέντρωσε 375 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι χρειάστηκε περισσότερα από €530.000 για κάθε βαθμό. Από ‘κεί και πέρα, οι υπόλοιπες τρεις κορυφαίες ομάδες είναι κοντά στα έξοδά τους για την περασμένη χρονιά, παρά τη μεγάλη τους βαθμολογική διαφορά.
Για κάποιες χιλιάδες ευρώ, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Mercedes AMG (πρώην Mercedes GP), η οποία ξόδεψε περισσότερα από €166.000.000, δηλαδή περισσότερα από €1.000.000 για κάθε βαθμό.
Η McLaren βρίσκεται στην τρίτη θέση, κι αυτή λίγο πάνω από τα €166.000.000 για όλο το 2011.
 Ο προϋπολογισμός της Πρωταθλήτριας Red Bull Racing ξεπερνά για λίγο τα €160.000.000, δηλαδή χρειάστηκε κάτι παραπάνω από €240.000 για κάθε βαθμό που συγκέντρωσαν και οι δύο οδηγοί της. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη μικρότερη αναλογία εξόδων/βαθμών.
Με τεράστια διαφορά, η ομάδα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα ανά βαθμό είναι η Williams. Τα έξοδα της βρετανικής ομάδας ξεπέρασαν τα €96.000.000, δηλαδή περισσότερα από €19.000.000 για κάθε βαθμό, διότι συγκέντρωσε μόλις 5 βαθμούς στους 19 αγώνες του 2011.
Στη συνέχεια, μπορείς να δεις αναλυτικά τον πίνακα με τους προϋπολογισμούς όλων των ομάδων, αλλά και τα χρήματα που ξόδεψαν για κάθε βαθμό που κατέκτησαν.
Θέση Ομάδα                 Προϋπολογισμός (€)   Βαθμοί      Αναλογία (€)
1      Red Bull Racing   160.138.386                     650             246.366
2      McLaren             166.043.602                     497             334.091
3      Ferrari                201.371.942                      375            536.991
4      Mercedes           166.581.637                      165           1.009.585
5     Renault                123.804.983                       73            1.695.958
6     Force India           93.299.517                       69            1.352.166
7     Sauber                 71.479.635                        44            1.624.537
8     Toro Rosso          81.545.228                        41            1.988.908
9     Williams               96.394.853                         5             19.278.970
10   Lotus                   73.382.594                         0                     0
11   HRT                    39.365.367                         0                     0
12   Virgin                 49.762.648                          0                      0




 AutoBlog.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Έλλειμμα 16,9 δισ. ευρώ εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας τους πρώτους έντεκα μήνες... του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, τους πρώτους έντεκα μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 43% (από 12,8 δισ. ευρώ σε 18,4 δισ. ευρώ), ενώ μείωση 12% (από 40,2 δισ. ευρώ σε 35,2 δισ. ευρώ) εμφάνισαν οι εισαγωγές στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα ήταν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας να μειωθεί από 27,4 δισ. ευρώ σε 16,9 δισ.ευρώ .
 Στην ΕΕ το υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα εμφάνισε η Γερμανία (129,2 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Ιρλανδία και η Ολλανδία (από 35,9 δισ. ευρώ).
 Το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα σημειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία (98,2 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Γαλλία (72,5 δισ. ευρώ), η Ισπανία (40,1 δισ. ευρώ), η Ιταλία (24,2 δισ. ευρώ) και η Ελλάδα (16,9 δισ. ευρώ).

10 πράγματα που έχετε μάθει λάθος

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία, ένας στους επτά ερωτηθέντες απάντησε ότι τα… στοιχεία στον περιοδικό πίνακα είναι ταξινομημένα κατ’ αλφαβητική σειρά, ενώ το 16% δήλωσε πως ο Dr Emmett Brown (ναι, αυτός του Επιστροφή στο Μέλλον) ανακάλυψε τη ραδιενέργεια.
Όταν σταματήσετε να γελάτε με την αμάθεια των κατοίκων της Γηραιάς Αλβιόνας, ρίξτε μια ματιά στην επιστημονική γνώση που έχετε αποκομίσει λάθος κι εσείς.
- Οι θάλασσες και οι λίμνες δεν είναι μπλε επειδή αντανακλούν το χρώμα του ουρανού, αλλά επειδή το νερό είναι μπλε  απλώς σε μικρές ποσότητες το ανθρώπινο μάτι δεν το αντιλαμβάνεται.
- Τα νύχια και τα μαλλιά δεν συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά τον θάνατο. Το δέρμα είναι που αφυδατώνεται και υποχωρεί, δημιουργώντας αυτή την εντύπωση.
- Το Σινικό Τείχος δεν φαίνεται από το φεγγάρι. Για την ακρίβεια, καμία ανθρώπινη κατασκευή δεν φαίνεται από το φεγγάρι. Η πεποίθηση αυτή διαδόθηκε από τον Richard Haliburton, πολύ πριν την πρώτη αποστολή στη σελήνη.
- Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί πολύ περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.
- Οι νυχτερίδες δεν είναι τυφλές. Μπορεί τα περισσότερα είδη να χρησιμοποιούν τον ήχο για να προσανατολιστούν, αλλά όλα τους έχουν μάτια και μπορούν μια χαρά να δουν –μάλιστα, πολλές εξ αυτών βλέπουν τέλεια και στο σκοτάδι.
- Οι οικιακές μύγες δεν ζουν μόνο 24 ώρες. Ζουν κατά μέσο όρο από 20 έως 30 ημέρες.
- Δεν θα βλάψετε έναν υπνοβάτη ξυπνώντας τον. Αντιθέτως, εκείνος μπορεί να βλάψει τον εαυτό του σκοντάφτοντας πάνω σε αντικείμενα ή πέφτοντας από σκάλες καθώς περπατά ενώ κοιμάται.
- Η μυωπία δεν προκαλείται από το διάβασμα, ή από την τηλεόραση, ούτε επηρεάζεται από την χρήση γυαλιών ή φακών επαφής. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας γνωστός τρόπος πρόληψής της.
- Ο κεραυνός μπορεί μια χαρά να χτυπήσει το ίδιο σημείο δύο φορές και τρεις, και τέσσερις και εκατό. Το Empire State Building της Νέας Υόρκης χτυπιέται από κεραυνούς περίπου εκατό φορές τον χρόνο.
 - Δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας. Η φράση αποδίδεται στον Αμερικανό ψυχολόγο και φιλόσοφο William James, που απ’ ό,τι φαίνεται τη χρησιμοποίησε μεταφορικά.

Έκανε προσθετική στήθους στο…τατουάζ του!!!

Ο Καναδός Lane Jensen είναι φανατικός με τα τατουάζ, αφού έχει αρκετά στο σώμα του. Το πιο πρόσφατο, μάλιστα, απόκτημά του, αλλά και το πλέον αγαπημένο του, είναι μια γυναίκα στη γάμπα του. Μέχρι εδώ καλά…
 Από την πρώτη στιγμή, όμως, που το έκανε αισθάνθηκε ότι κάτι δεν του πήγαινε καλά με το σχέδιο. Σαν κάτι να του έλειπε για να αναδειχθεί περισσότερο! Παρατηρώντας καλύτερα την εικόνα της γυναίκας, σκέφτηκε πως θα έπρεπε να έχει λίγο μεγαλύτερο… στήθος!
 Αυτό ήταν! Αμέσως αποφάσισε να κάνει ό,τι θα έκανε μια γυναίκα που ήθελε πιο αυξημένο… μπούστο: Προσθετική στήθους στα επίμαχα σημεία του τατουάζ. Επισκέφθηκε έναν ειδικό και δέχτηκε εν τέλει μια από τις πιο ασυνήθιστες και παράδοξες επεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ! Η επέμβαση κράτησε 45 λεπτά και το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο! «Τώρα, μάλιστα», σκέφτηκε μετά το τέλος της διαδικασίας ο Lane, «η κοπέλα είναι όπως πρέπει. Σέξι και προκλητική, όπως τη θέλω! Εκφραστική και… έτοιμη για όλα!». Η εμφύτευση σιλικόνης, λοιπόν, μοιάζει να κάνει θαύματα και στα… τατουάζ! Όσο για τον lane; Είναι πανευτυχής με το καινούργιο του… στήθος! Άλλωστε δεν βλέπεις κάθε μέρα ένα τέτοιο τατουάζ!

Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι ...

Αυτά τα τρελά πράγματα μπορεί να συναντήσει κανείς μια φυσιολογική μέρα στην... Κίνα...


2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56