Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Το "Θανάσιμο" λάθος του Αντρές Εσκομπάρ

"θέλει σκότωμα για ένα τέτοιο λάθος"

Αυτο ειχε δηλώσει ο σπορτκάστερ του BBC οταν ο Αντρές Εσκομπάρ είχε πετύχει Αυτογκόλ σε Παιχνίδι της Κολομβίας στο Μουντιάλ του 1994.Που να ήξερε ....

Στις 2 Ιουλίου το 1994 ο Αντρές Εσκομπάρ Σαλνταριάγκα πυροβολήθηκε έξω από το μπαρ “El Indio”, στην πόλη Μεντελίν. Ο δολοφόνος, όπως λεγόταν στην Κολομβία, πυροβόλησε τον διεθνή ποδοσφαιριστή για ένα αυτογκόλ που σημείωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στερώντας την ευκαιρία από την εθνική του ομάδα να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ωστόσο στην πραγματικότητα το αυτογκόλ αυτό κόστισε πολλά χρήματα στα συνδικάτα στοιχηματισμού της χώρας που είχαν ποντάρει στην πρόκριση.

Ο Ουμπέρτο Μουνιόθ Κάστρο (δολοφόνος) καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 1995 σε κάθειρξη 43 ετών στην φυλακή, η οποία αργότερα μειώθηκε στα 26 χρόνια, ενώ τελικά αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής(!) συμπεριφοράς στα 11.

Την ώρα της δολοφονίας αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει πως ο Κάστρο φώναζε γκολ σε κάθε έναν, από τους 12 συνολικά πυροβολισμούς, που έριξε στον Εσκομπάρ.

Στην κηδεία του παίκτη της Ατλέτικο Νασιονάλ παρεβρέθησαν περίπου 120.000 άτομα, ενώ στο άγαλμα που χτίστηκε στη μνήμη του τοποθετούνται κάθε χρόνο φωτογραφίες από τα παιχνίδια του.

Το “BBC” μάλιστα εξέδωσε δημόσια συγγνώμη επειδή ο Άλαν Χάνσεν (σπορτκάστερ) σε έναν αγώνα είχε πει: «Αυτός ο Αργεντινος αμυντικός θέλει σκότωμα για ενα τετοιο λάθος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: