Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

F1: Πόλεμος δηλώσεων για τις πτέρυγες

Μετά την ολοκλήρωση του Βελγικού Grand Prix και των «εχθροπραξιών» μέσα στην πίστα άρχισε ο πόλεμος των δηλώσεων. Με τον Jenson Button να κάνει την αρχή μιλώντας στην Daily Telegraph. Ο Βρετανός δήλωσε πως οι νέες δοκιμές που έκανε η FIA στο Βέλγιο στις εμπρός πτέρυγες ορισμένων ομάδων είναι υπεύθυνες για το ρυθμό της Red Bull.

«Νομίζω πως τα χαρακτηριστικά της πίστας του Spa ταίριαζαν περισσότερο σε εμάς και πως ο ρυθμός των Red Bull επηρεάστηκε από τις νέες δοκιμές. Ελπίζω οι επιπλέον δοκιμές στη Monza να έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Είπαν πως δεν χρειάζεται να αλλάξουν κάτι, αλλά κοιτάζοντας το μονοθέσιο στην πίστα δεν ταλαντευόταν τόσο πολύ», δήλωσε ο Button.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, απάντησε στις δηλώσεις του Βρετανού λέγοντας πως η πτέρυγα της McLaren άρχισε να ταλαντεύεται περισσότερο. «Μπορώ κατηγορηματικά να σας πω ότι έχουμε ακριβώς τις ίδιες πτέρυγες με αυτές που είχαμε στην Ουγγαρία ένα μήνα πριν. Όμως δεν μπορώ να πως με βεβαιότητα ότι και οι αντίπαλοί μας έχουν τις ίδιες - θα ήθελα πολύ να μάθω, όμως. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η ασημί πτέρυγα ήταν η πιο εύκαμπτη του 3ημέρου».

Ο Βρετανός συνέχισε: «Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθω ποιος είχε την πιο εύκαμπτη πτέρυγα διότι μπορώ να σας εγγυηθώ πως δεν ήμασταν εμείς».

Οι επιπλέον δοκιμές στη Monza σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες ίσως τελικά δώσουν ένα τέλος σε όλο αυτό το θέμα με το ποιος την έχει πιο… εύκαμπτη.



p.s.

FOTO APO ATYXHMA STO SPA ME TON FETEL NA XANEI TON ELENXO THS RB6 KAI NA XTYPA STA PLAGIA (TA PSIGIA) THS MP4-25 !


Δεν υπάρχουν σχόλια: