Περνά στη δεύτερη θέση μετά το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, για πρώτη φορά το Χάρβαρντ...
Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας μάλιστα σημείωσε αύξηση 16% στις επενδύσεις του στον τομέα της έρευνας. Μαζί με το Χάρβαρντ βρίσκεται και το πανεπιστήμιο Στάνφορντ ενώ έπονται η Οξφόρδη, το Πρίνστον και το Κέιμπριτζ.
Το πρώτο μη αγγλοσαξονικό πανεπιστήμιο είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη το οποίο καταλαμβάνει την 15η θέση.
Εκτός από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, η Ολλανδίας και η Γερμανία έχουν τα περισσότερα πανεπιστήμια στα 200 καλύτερα, με 21 η κάθε χώρα ενώ ακολουθεί ο Καναδάς με9 πανεπιστήμια και η Αυστραλία με7 πανεπιστήμια.
Η Γαλλία βρίσκεται στην δέκατη θέση των χωρών με τα περισσότερα πανεπιστήμια στην κατάταξη, πριν από το Χονγκ Κονγκ, αλλά μετά τον Καναδά, την Ελβετία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Σουηδία.
Το πρώτο γαλλικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κατάλογο είναι η Ecole Normale Superieure (59 θέση) και ακολουθούν η Πολυτεχνική (63 θέση), το Πανεπιστήμιο Πιέρ και Μαρί Κιουρί (84η), η Ecole Normale Superieure της Λυών (141η) και το Πανεπιστήμιο Paris Diderot - Paris 7 (169η).
Το πρώτο ασιατικό πανεπιστήμιο είναι αυτό του Τόκιο στην 30η θέση, ενώ το πανεπιστήμιο του Πεκίνου βρίσκεται στην 49η θέση.
Το πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο (Βραζιλία) είναι στην 178η θέση.
Η κατάσταση των Times Higher Education, προσμετρά διαφορετικούς παράγοντες για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων μεταξύ άλλων την έρευνα, την ιδιωτική χρηματοδότηση, την ποιότητα του διδακτικού προσωπικού, τη διεθνής δραστηριότητα και φυσικά τις δημοσιεύσεις σε ειδικές επιθεωρήσεις.
Μαρία Κορινθίου: Επέστρεψε στο «Πρωινό» – Τα νεότερα για την υγεία της
Πριν από 1 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου