Η καταγραφή του «Πόθεν Έσχες» είναι σαφής: Ο Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του έχουν καταθέσεις ύψους περίπου 30.000 ευρώ σε Ελληνικές τράπεζες, και πάνω από 285.000 ευρώ στην KBC Bank SA, η οποία είναι τράπεζα του Βελγίου χωρίς καταθετικά προϊόντα ή άλλη retail παρουσία στην Ελλάδα. Άρα: Από το οικονομικό έτος 2010 κιόλας ο Πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε βγάλει τις καταθέσεις του από τη χώρα.
Βεβαίως, το τί κάνει ο κάθε άνθρωπος τα χρήματά του είναι δική του υπόθεση, και το να έχεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα δεν είναι ούτε παράνομο ούτε κακό από μόνο του. Υπάρχουν ηθικά θέματα στην ιστορία, αλλά δεν είναι απλά. Μπορεί βγάζοντας τα λεφτά σου από τη χώρα να κάνεις κακό στο τραπεζικό σύστημα -και κατ’ επέκταση στη χώρα-, αλλά από τη στιγμή που οι τράπεζες, με αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι ίδιες, δεν είναι ασφαλές περιβάλλον για τα χρήματά σου, θα πρέπει να σκεφτείς και την εξασφάλιση των κόπων μιας ζωής. Τέτοια είναι τα διλήμματα του 1%.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο, δεν είναι ένας απλός πολίτης: Είναι Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λυσσαλέος διεκδικητής της πρωθυπουργίας της χώρας. Το ότι δεν εμπιστεύεται τη χώρα για την ασφάλεια των καταθέσεών του είναι θέμα που το κρίνω μείζον, αλλά δεν είναι το μόνο. Τίθενται και θέματα συμφερόντων: Έχοντας λεφτά του ασφαλή στα ξένα (τρόπος του λέγειν -λες και το Βέλγιο δεν έχει τα προβλήματά του), είναι προφανές ότι έχει άμεσο οικονομικό συμφέρον από την επιστροφή της χώρας σε ένα αδύναμο και υποτιμημένο νόμισμα -όπως όλοι οι «δραχμούληδες» που έχουν βγάλει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και περιμένουν την πτώχευση πώς και πώς.
Θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα άμεσα και πειστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου