
Ωστόσο, είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι περιορίζοντας τις λεγόμενες «λευκές» τροφές, σημαίνει ότι περιορίζουμε την πρόσληψη της ραφιναρισμένης ζάχαρης και του λευκού αλευριού, τροφών που δεν χρειάζεται να υπερκαταναλώνουμε.
Γιατί; Επειδή η επεξεργασμένη ζάχαρη μπορεί να είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που ενθαρρύνει τη βιολογική διαδικασία που απελευθερώνει βλαβερές ελεύθερες ρίζες και ενισχύει τη γήρανση.
Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης επιβαρύνει πολύ τη λειτουργία της καρδιάς και άλλων οργάνων, γεγονός που πρόσφατα επισημάνθηκε και από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία.
Οι τροφές από λευκό αλεύρι, γενικά, μετατρέπονται γρήγορα σε ζάχαρη μέσω του πεπτικού μας συστήματος.
Αντίθετα, οι τροφές που παρασκευάζονται από δημητριακά ολικής άλεσης, ρυθμίζουν το ποσοστό του σακχάρου στο αίμα σας, ακόμα και πολύ μετά την πρόσληψή τους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου