Ευτυχώς, τώρα τελευταία όλο και λιγότερο οι διατροφικοί κανόνες που ακούμε γενικά διαμονοποιούν τους υδατάνθρακες, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να φάμε μία φρυγανιά χωρίς να έχουμε όλες τις τύψεις του κόσμου για την ατασθαλία μας!
Ωστόσο, είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι περιορίζοντας τις λεγόμενες «λευκές» τροφές, σημαίνει ότι περιορίζουμε την πρόσληψη της ραφιναρισμένης ζάχαρης και του λευκού αλευριού, τροφών που δεν χρειάζεται να υπερκαταναλώνουμε.
Γιατί; Επειδή η επεξεργασμένη ζάχαρη μπορεί να είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που ενθαρρύνει τη βιολογική διαδικασία που απελευθερώνει βλαβερές ελεύθερες ρίζες και ενισχύει τη γήρανση.
Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης επιβαρύνει πολύ τη λειτουργία της καρδιάς και άλλων οργάνων, γεγονός που πρόσφατα επισημάνθηκε και από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία.
Οι τροφές από λευκό αλεύρι, γενικά, μετατρέπονται γρήγορα σε ζάχαρη μέσω του πεπτικού μας συστήματος.
Αντίθετα, οι τροφές που παρασκευάζονται από δημητριακά ολικής άλεσης, ρυθμίζουν το ποσοστό του σακχάρου στο αίμα σας, ακόμα και πολύ μετά την πρόσληψή τους!
Μαρία Κορινθίου: Επέστρεψε στο «Πρωινό» – Τα νεότερα για την υγεία της
Πριν από 1 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου