Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

H Toyota δεν εγκαταλείπει την F1

Πολλά σενάρια ακούστηκαν περί αποχώρησης της Toyota από τη Φόρμουλα 1, αλλά τελικά όπως φαίνεται, δεν αναμένεται να ισχύσει κάτι τέτοιο. Οι ιθύνοντες της ομάδας εξασφάλισαν τη διαβεβαίωση ότι η Ιαπωνική εταιρεία δεν σκέφτεται να αποσυρθεί από το άθλημα κατά την διάρκεια της χρονιάς, αλλά αναμένεται να προβεί σε δραστική μείωση του προϋπολογισμού.

Οι φήμες για αποχώρηση ξεκίνησαν όταν η Toyota έδωσε παράταση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου στην έγκριση του προϋπολογισμού της ομάδας για το 2010. Τότε αμφισβητήθηκε έντονα η παρουσία της Toyota στο πρωτάθλημα της F1 και εκφράστηκαν φόβοι ότι ίσως ακολουθούσε το παράδειγμα της Honda και της BMW

Υψηλόβαθμο στέλεχος, ωστόσο, του Ιάπωνα κατασκευαστή απέρριψε αυτή την προοπτική, υποστηρίζοντας ότι το Τόκιο θα δώσει το «πράσινο φως» για συνέχιση της παρουσίας της ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά με τις λιγότερες δυνατές δαπάνες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στόχος είναι ο προϋπολογισμός να μειωθεί κατά 40% σε σχέση με φέτος με γνώμονα ότι όποια στελέχη από το προσωπικό της ομάδας απομακρυνθούν, θα μετακινηθούν στο εγχείρημα της Toyota για επιστροφή στις 24 Ωρες του Λε Μαν που προγραμματίζεται για το 2011.

Οι περικοπές αυτές που μπορεί να φτάσουν και το 1/3 σε σχέση με τα χρήματα που διάθετει η ομάδα φέτος, δημιουργούν αβεβαιότητα και για την παραμονή των δύο πιλότων της, Γιάρνο Τρούλι και Τίμο Γκλοκ, αντίστοιχα.


www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: