Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

iPhone 4: ανάκληση κόστους 1,5 δισ. δολαρίων;

Η Apple πρέπει να αποσύρει το iPhone 4 από την αγορά εξαιτίας των προβλημάτων λήψης που παρουσιάζει, ισχυρίζεται ο συντάκτης Leander Kahney στο αμερικανικό περιοδικό CultofMac.com. Σε αυτό συμφωνεί, μεταξύ άλλων, και ο Chris Lehane άλλοτε εκπρόσωπος τύπου του πρώην αμερικανού Προέδρου Κλιντον: "Τα προβλήματα λήψης του iPhone 4 καταστρέφουν το image της Apple, προκαλώντας ζημιά αντίστοιχη με αυτή που έπαθε η Toyota με τα προβλήματα στο γκάζι των αμαξιών της (η οποία προέβη σε μια τεράστια επίχειρηση ανάκλησης). H Apple δεν πρέπει να αρκεστεί μόνο σε ένα software update".

Όπως σας είχαμε πει και χθες, το αμερικανικό περιοδικό Consumer Reports είχε αποτρέψει τους καταναλωτές από την αγορά του iPhone 4 εξαιτίας των προβλημάτων λήψης (τα οποία απέδωσε σε κατασκευαστικό λάθος).

Σύμφωνα με τον Toni Sacconaghi, αναλυτή της Bernstein Research, μια ενέργεια ανάκλησης θα ανάγκαζε την Apple να έβαζε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη της. Εκτιμάται ότι το κόστος ανά συσκευή για την επιδιόρθωση της κεραίας θα έφτασε έως και τα 250 δολάρια. Η Bernstein Research εκτιμά ότι έχουν πουληθεί έως τώρα (ή βρίσκονται στη φάση αποστολής προς τους πελάτες) τέσσερα εκατομμύρια iPhone 4. Κάτι που ανεβάζει το συνολικό κόστος της πιθανολογούμενης απόσυρσης στα 1,5 δισ. δολάρια.

Μια εναλλακτική λύση είναι ή Apple να αποστείλει στους πελάτες της προστατευτικές θήκες, τα λεγόμενα Bumper. Αυτά, σύμφωνα με την Apple, θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το κόστος παραγωγής ενός bumper ανέρχεται στο ένα δολάρια, ενώ στην αγορά αυτό πωλείται στα 29 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: