Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Smartphones: απειλή για τα PCs

Σύμφωνα με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon, τα smartphones θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα PCs στο κοντινό μέλλον. Ο Humphrey Chen, διευθύνων του τμήματος νέων τεχνολογιών της Verizon Wireless, πιστεύει ότι σύντομα τα smartphones θα διαθέτουν αρκετή ισχύ ώστε να απαλλάξουν τα PCs από τα καθήκοντα τους.

Για παράδειγμα θα μπορούσε κανείς να συνδέσει το smartphone του σε ένα docking station, αποκτώντας οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο ως κανονικό υπολογιστή.

Ο Chen δηλώνει: "Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα ήταν ο μεγαλύτερος εφιάλτης για την Microsoft, διότι τα Windows και το Office θα ήταν τότε περιττά. Ωστόσο για τα Google Apps και την Verizon θα αποτελούσε μια μεγάλη ευκαιρία”.

O Chen πιστεύει ότι καθώς τα smartphones χρησιμοποιούν επεξεργαστές συχνότητας μόλις 1GHz, θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από το Cloud Computing. Για πολλούς χρήστες, έτσι, το smartphone θα αποτελούσε μια συσκευή «όλα σε ένα», επιτρέποντας τους να το χρησιμοποιούν στο σπίτι τους ως PC μέσω ενός Docking Station.

Δεν υπάρχουν σχόλια: