Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

«Ξαφρίζουν» λογαριασμούς μέσω ίντερνετ…


Το όνομα και το λογότυπο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας χρησιμοποιούν κάποιοι επιτήδειοι τις τελευταίες μέρες προκειμένου να «ξαφρίζουν» λογαριασμούς μέσω ίντερνετ.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική απάτη γίνεται με emails που στέλνει η υποτιθέμενη «Εθνική Τράπεζα» στους πελάτες της, με τα οποία τους ειδοποιεί ότι έχει «μπλοκάρει» ο λογαριασμός τους από κάποιο λάθος και στη συνέχεια τους ζητά όλα τους τα στοιχεία προκειμένου να «ξεμπλοκαριστεί».

Μπορεί βέβαια ο καθημερινός χρήστης του ίντερνετ να γνωρίζει ότι τέτοια μηνύματα είναι παραπλανητικά με στόχο την κλοπή προσωπικών δεδομένων ή τραπεζικών λογαριασμών, ωστόσο η νέα αυτή ηλεκτρονική απάτη είναι σχεδόν τέλεια… Με εξαίρεση βέβαια κάποιες λεπτομέρειες! Ωστόσο παρόλα αυτά είναι πολύ εύκολο για κάποιον να… την «πατήσει».

Το email προέρχεται σίγουρα από χώρα του εξωτερικού και αυτό φαίνεται στο μεγαλύτερο μέρος του μηνύματος που η μετάφραση, η οποία έχει γίνει μέσω δικτυακού μεταφραστή, «χάνει». Το δεύτερο λάθος είναι ότι το μήνυμα στάλθηκε σε πολλούς χρήστες του ίντερνετ οι οποίοι όμως δεν συνεργάζονται καν με την Εθνική Τράπεζα!


ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: