Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Antivirus Multi: πολλά antivirus σε ένα PC

Υπάρχουν μερικοί νόμοι σχετικά με την ασφάλεια που ισχύουν εδώ και χρόνια. Ένας από αυτούς: η ταυτόχρονη εκτέλεση περισσότερων του ενός antivirus σε έναν υπολογιστή δεν φέρνει ασφάλεια αλλά …προβλήματα. Διότι συχνά τα διαφορετικά antivirus έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Ένας νόμος που ισχύει πάντα με μια εξαίρεση: δεν ισχύει όταν χρησιμοποιείτε το freeware πρόγραμμα Antivirus Multi, το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών antivirus.

To Antivirus Multi δεν είναι antivirus αλλά ένας manager για διαφορετικά scan engines. Mεταξύ άλλων υποστηρίζει και τις freeware εκδόσεις των antivirus, όπως είναι το AVG ή το ClamAV.

Αν και σαν ιδέα είναι καλή, όπως φαίνεται στην πράξη δεν λειτουργεί πάντα σταθερά ενώ θα θέλαμε να ήταν και πιο εύχρηστο. Γι’ αυτό το λόγο συστήνεται κυρίως για όσους θέλουν να πειραματιστούν ή ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για την ασφάλεια του υπολογιστή τους.

Η ενναλακτική λύση: όποιος θέλει να ελέγξει ένα ύποπτο αρχείο με πολλά antivirus μπορεί να χρησιμοποιήσει την Web εφαρμογή VirusTotal.

Δεν υπάρχουν σχόλια: