Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Nokia DC-11: Πως να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία

Στις μέρες μας, τα κινητά τηλέφωνα τείνουν να αντικαταστήσουν κάθε άλλη φορητή συσκευή καθώς λειτουργούν ταυτόχρονα σαν τηλέφωνα, mp3 player, φωτογραφική μηχανή, Game Boy και άλλα πολλά. Οι πιο advanced χρήστες να χρησιμοποιούν όλα αυτά και μάλιστα πολλές φορές ταυτόχρονα! Το κακό της υπόθεσης είναι ότι η μπαταρία ξελιγώνεται και τελειώνει πριν προλάβει ο χρήστης να βρει πρόσβαση σε ρεύμα!

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η παροχή ρεύματος είναι είδος πολυτελείας (βουνό, camping, διακοπή ρεύματος, ψάρεμα, πικ νικ, μάθημα, αυτοκίνητο, κλπ). Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες πατροπαράδοτες λύσεις οι οποίες αναλαμβάνουν να μετατρέψουν την κινητική, την αιολική ή την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και να φορτίσουν την μπαταρία, ωστόσο όλοι προτιμάμε κάτι πιο geeky!

Αυτό το κάτι πιο geeky που ψάχνουμε όλοι είναι το Nokia DC-11! Το DC-11 είναι ένα gadget της Nokia το οποίο το φορτίζετε όταν έχετε πρόσβαση σε ρεύμα και μετά το πετάτε στην τσέπη σας ή την τσάντα σας. Όταν το κινητό σας ξεμείνει από μπαταρία, το συνδέετε με το DC-11 και αυτό αναλαμβάνει να το φορτίσει!

Το DC-11 είναι εφοδιασμένο με δύο θύρες, μία των 2mm και μία mini USB οπότε μπορείτε να φορτίσετε σχεδόν όλα τα κινητά της Nokia αλλά και πολλά μοντέλα άλλων εταιριών. Επίσης, μπορείτε να βάλετε το gadgetάκι στην πρίζα και να συνδέσετε πάνω του 2 κινητά έτσι ώστε να φορτίζουν και τα 3 ταυτόχρονα! Το DC-11 χρειάζεται 2,5 ώρες για να φορτίσει πλήρως και κοστίζει μόλις 45 δολάρια (δηλαδή 33,3 ευρώ). Δείτε και ένα βιντεάκι για να πάρετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: