Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ferrari: Δύσκολο, όχι αδύνατο

Στην Ferrari εξακολουθούν να θεωρούν εφικτή την κατάκτηση του φετινού τίτλου, παρά το γεγονός ότι μετά το βελγικό GP έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Η εγκατάλειψη του Φερνάντο Αλόνσο στο Σπα τον άφησε 41 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Λιούις Χάμιλτον, έξι αγώνες πριν από το τέλος.

Ομως ο επικεφαλής της Scuderia, Στέφανο Ντομενικάλι, θυμάται την καταπληκτική αντεπίθεση της ομάδας του το 2007, όταν ο Κίμι Ράικονεν κάλυψε ένα μειονέκτημα 17 βαθμών στις δύο τελευταίες κούρσες για να στεφθεί πρωταθλητής, ελπίζοντας σε μια επανάληψη αυτού του σεναρίου.

"Σίγουρα δεν ήταν ένα θετικό αγωνιστικό τριήμερο για μας", είπε ο Ντομενικάλι. "Από άποψης συγκομιδής βαθμών είναι προφανές ότι χάσαμε έδαφος. Τώρα είναι πιο δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

"Μην ξεχνάμε ότι το 2007 ήμασταν 17 βαθμούς πίσω με δύο αγώνες να απομένουν. Δεν ξέρω τι είναι πιο δύσκολο από αυτό.

"Αγώνα με τον αγώνα η κατάσταση αλλάζει πολύ γρήγορα και είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα συμβεί. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε κοντά στους πρωτοπόρους, γιατί υπό αυτές τις συνθήκες τα πάντα μπορεί να γίνουν".

H Ferrari αναμένεται να κάνει δοκιμές στην ευθεία της πίστας του Βαϊράνο τις επόμενες μέρες, αξιολογώντας διάφορες αροδυναμικές λύσεις στο μονοθέσιό της ενόψει του αγώνα στην Μόντσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: