Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Και επίσημα στην Ducati ο Ρόσι!

Οι φήμες περί μετακίνησης του Βαλεντίνο Ρόσι από την Yamaha στην Ducati την ερχόμενη σεζόν επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή (15/8), καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για 2ετή συνεργασία με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή των MotoGP, λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο Μπρνo

"Είναι μια μεγάλη πρόκληση να ξεκινήσω από το μηδέν και μου δίνει ιδιαίτερο κίνητρο", δήλωσε ο Γιατρός λίγο μετά την γνωστοποίηση της είδησης.

Νωρίτερα ο 31χρονος ιταλός αναβάτης είχε αστειευτεί στο μικρόφωνο ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού, "αποκαλύπτοντας" ότι υπέγραψε για ακόμα δύο χρόνια στην Yamaha!

Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν ισχύει, όπως ήταν ήδη γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες από σχετικά δημοσιεύματα.

Τώρα, όμως, γνωρίζουμε και επίσημα ότι ο Ρόσι πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν από την Yamaha με τη λήξη της σεζόν 2010, ύστερα από επτά αγωνιστικές χρονιές και τέσσερα πρωταθλήματα με την ιαπωνική ομάδα, στην οποία είχε υπογράψει στο τέλος του 2003, αποχωρώντας τότε από την Honda.

Στην Ducati θα πάρει τη θέση του Κέισι Στόνερ, ο οποίος από του χρόνου θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Honda. Ομόσταβλος του Ρόσι θα είναι ο Νίκι Χέιντεν.

Οσον αφορά την Yamaha, αναμένεται να ανακοινώσει την παραμονή του Χόρχε Λορένθο και τον προβιβασμό του Μπεν Σπιζ από την δορυφορική Tech 3 στην εργοστασιακή της ομάδα.

Yamaha: "Βάλε, σ' ευχαριστούμε"
Πάντως στο περιθώριο του τσεχικού GP η Yamaha δεν έκανε κάποια ανακοίνωση επί του θέματος, αρκούμενη μόνο να επιβεβαιώσει την έξοδο του Ρόσι, ευχαριστώντας τον για την συνεργασία τους.

"Εκ μέρους του Yamaha MotoGP Group, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για τα επτά καταπληκτικά χρόνια που περάσαμε μαζί με τον Βαλεντίνο", τόνισε ο επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας, Λιν Τζάρβις.

"Ζήσαμε τόσες πολλές ωραίες στιγμές και επιτυχίες και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να γράψουμε ιστορία μαζί. Αν και λυπούμαστε για την απόφαση του Βάλε να αλλάξει ομάδα, ταυτόχρονα σεβόμαστε πλήρως την επιθυμία του να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία για το 2011 και στη συνέχεια".


Δεν υπάρχουν σχόλια: