Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο Μάρκος Παγδατής νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ στο τουρνουά του Σινσινάτι.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με ανατροπές και διήρκησε 2 ώρες και 32 λεπτά. Το σκορ ήταν 1-1 σετ (6/4, 4/6) όταν ο Ναδάλ αποφάσισε να επιτεθεί και πραγματικά το μάτι του γυάλιζε. Κάπου εκεί, λίγοι πίστεψαν ότι ο Μάρκος μπορούσε να αντισταθεί και να μη λυγίσει. Τον τελευταίο λόγο όμως είχε ο Κύπριος, ο οποίος με επιμονή και υπομονή πέτυχε το break στο πιο κρίσιμο σημείο. Το σκορ έγινε 5-4 και το παιχνίδι δε γινόταν να χαθεί.

Το σερβίς είναι ο μόνιμος σύμμαχος του 25χρονου από την έναρξη του τουρνουά. Οι χθεσινοί 18 άσοι (έναντι 4 του Ισπανού) το αποδεικνύουν. Η σκληρή επιφάνεια δείχνει να του ταιριάζει περισσότερο, έχοντας 35 winners.

Από την άλλη, το γρήγορο τερέν φαίνεται ότι προβληματίζει τον «Ράφα», ο οποίος δείχνει «εκτός νερών». Ο εκνευρισμός στο τέλος του δεύτερου σετ έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο Ισπανός έκανε διπλό λάθος στον πιο κρίσιμο πόντο του παιχνιδιού, δίνοντας το break στον Μάρκο.

Μετά το παιχνίδι, ο Παγδατής δήλωσε: «Σέρβιρα πραγματικά καλά. Βασικά αυτό που έκανα ήταν να εκμεταλευτώ τις ευκαιρίες μου. Και τις άλλες φορές που παίξαμε αντίπαλοι, είχα αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλέυτηκα. Ήμουν πιο επιθετικός. Γνώριζα καλά ότι ο Ράφα δεν υπήρχε περίπτωση να μου «δώσει» το παιχνίδι, όπότε έπρεπε να το πάρω μόνος μου.Στο break point έκανε διπλό λάθος, γιατί σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι τον είχα γεμίσει με πίεση.»

Ο Ναδάλ από την πλευρά του τόνισε στις κάμερες:

«Είναι αλήθεια ότι έκανα πολλά αβίαστα λάθη, αλλά το θετικό είναι ότι τελείωσα το τουρνουά καλύτερα από ότι ξεκίνησα. Ο Μάρκος έπαιξε καλά. Το σερβίς του ήταν πάρα πολύ καλό σήμερα. Πρέπει όλοι να τον συγχαρούμε. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και αυτό είναι θετικό για το άθλημα. Είμαι χαρούμενος για αυτόν. Είχε τραυματισμούς αλλά τώρα επέστρεψε και παίζει και πάλι φανταστικά».

Ο Κύπριος καλείται να ξεπεράσει ένα τεράστιο εμπόδιο τα ξημερώματα της Κυριακής (2:00 ώρα Ελλάδος). Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίζει τον υπερ-φορμαρισμένο Ρότζερ Φέντερερ, σε έναν αγώνα που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις. Την προηγούμενη φορά που οι δύο τενίστες μονομάχησαν, ήταν στο Indian Wells με μεγάλο θριαμβευτή τον Παγδατή. Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό θα διεκδικήσουν Άντι Ρόντικ και Μάρτι Φις, το Σάββατο στις 21:00.



Δεν υπάρχουν σχόλια: