Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μάσα: Είμαστε σε καλή κατάσταση

Ο Φελίπε Μάσα πιστεύει πως η καλοκαιρινή διακοπή των τεσσάρων εβδομάδων δεν θα επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια που κάνει η Ferrari τελευταία, να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η ιταλική ομάδα πήρε πολύ καλά αποτελέσματα στους δύο προηγούμενους αγώνες, με τους Φερνάντο Αλόνσο και Μάσα να τερματίζουν στο 1-2 στην Γερμανία και στο 2-4 στην Ουγγαρία.

Και ο Μάσα θεωρεί πως η αγωνιστική ανάταση της Scuderia θα συνεχιστεί στον επερχόμενο βελγικό GP (28-30/8), με την προσθήκη και ενός αναβαθμισμένου ντιζάιν διαχύτη στην F10. Οι δύο οδηγοί της Ferrari θα τρέξουν με το εξάρτημα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα κριθεί αν θα το χρησιμοποιήσουν και στο υπόλοιπο του τριημέρου.

"Φαίνεται ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, με κάποια νέα μέρη να έρχονται στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης της F10", έγραψε ο Μάσα στο προσωπικό του blog.

"Το Σπα είναι μια πίστα υψηλής ταχύτητας και απαιτεί χαμηλότερη κάθετη δύναμη. Ευτυχώς στους τελευταίους αγώνες έχουμε εμφανιστεί και πάλι πολύ ανταγωνιστικοί, ακόμα καλύτεροι απ' ό,τι περιμέναμε.

"Αλλά είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί, καθώς οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων ομάδων είναι μικρές. Αυτό σημαίνει πως το ποιος έχει το ελάχιστο πλεονέκτημα, καθορίζεται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε πίστας. Οπως πάντα θα πρέπει να περιμένουμε τις ελεύθερες δοκιμές για να γνωρίζουμε τι να περιμένουμε".

Επίσης ο Μάσα έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι θα καταφέρει να κρατηθεί στη μάχη του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος, προβλέποντας ένα συναρπαστικό, αν και αγχώδες για τους οδηγούς, φινάλε στη σεζόν.

"Απομένουν μόλις επτά αγώνες και πιστεύω ότι το τελευταίο μέρος της χρονιάς θα είναι γεμάτο συγκινήσεις για τους θεατές και τους τηλεθεατές, παρότι ίσως έχει μεγαλύτερη ένταση για αυτούς που αγωνίζονται", πρόσθεσε ο βραζιλιάνος.

"Αλλά εγώ και η Ferrrari έχουμε βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν και ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε την πίεση, επικεντρωνόμενοι στην δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Τώρα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτά που πετύχαμε πριν από το μπρέικ, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να επιστρέψουμε στη μάχη".


Δεν υπάρχουν σχόλια: