Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Η Porsche 918 Spyder με τα 718 άλογα πλησιάζει στην παραγωγή!

Η Porsche Carrera GT ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο της Γερμανικής εταιρίας που δεν είχε το φάντασμα της 911 να πλανάται από πάνω του.
Ήταν ένα κεντρομήχανο V10 supercar που...

προκαλούσε αίσθηση στο πέρασμα μου και ρίγη χαράς σε όποιον είχε την τύχη να βρεθεί, έστω και για λίγο, πίσω από το τιμόνι του.
Ο καιρός όμως πέρασε και η εταιρία από την Στουτγκάρδη γύρισε σελίδα. Η παραγωγή της Carrera GT σταμάτησε και η διάδοχος της, η 918 Spyder, είναι εδώ και με υβριδική τεχνολογία. Η Porsche, παρά την ύπαρξη του Cayenne Hybrid, για πρώτη φορά εφαρμόζει τεχνολογίες πιο φιλικές προς το περιβάλλον σε κάποιο από τα “γρήγορα” αυτοκίνητα της.
Η έκδοση προπαραγωγής που έχει κάνει την εμφάνιση της σε διάφορες εκθέσεις ανά τον κόσμο, έχει έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 3.4 λίτρων που αποδίδει 500 ίππους. Ακόμα, η 918 εφοδιάζεται και με τρία ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνολικά 218 ίππους. Έτσι, όταν ο οδηγός θελήσει να έχει την μέγιστη δύναμη κάτω από το δεξί του πόδι, θα έχει 718 ίππους που θα τον στείλουν στα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 3.2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 320 χιλιόμετρα την ώρα ενώ η κατανάλωση μπορεί να μειωθεί μέχρι τα 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 70 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Για να καταλάβετε πόσο οικολογική δουλειά έχουν κάνει οι μηχανικοί της Porsche, σκεφτείτε ότι το Toyota Aygo, ένα αυτοκίνητο πόλης, εκπέμπει 106 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Το supercar της Porsche μπορεί να κινηθεί χωρίς να καταναλώνει καθόλου καύσιμο αφού την κίνηση στους τροχούς αναλαμβάνουν μόνο οι ηλεκτροκινητήρες και όχι ο -μονίμως πεινασμένος- V8 κινητήρας βενζίνης. Υποθέτω ότι αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μετακινήσεις μέσα στην πόλη που τα 700 άλογα δεν είναι απαραίτητα.
Η Porsche 918 Spyder θα είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσα στο 2012 σε δύο εκδόσεις, μία με Hardtop και μία με Softop. Η τιμή, προ φόρων, θα αγγίζει τις 500.000€. Εξωφρενικό το ποσό ίσως, αλλά μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την κορυφαία Porsche παραγωγής, μία άξια διάδοχο, κατά τα φαινόμενα, της Carrera GT. Αν η τιμή δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς, να σας ενημερώσω ότι για να μπορέσει κάποιος να παραγγείλει την 918 θα πρέπει, υπογράφοντας το συμβόλαιο της παραγγελίας, να καταβάλει ως προκαταβολή σχεδόν 35.000€. Αν πάλι είστε σαν κι εμάς, που δεν έχουμε τα απαιτούμενα χρήματα, μπορείτε απλά να απολαύσετε την 918 Spyder στο video που ακολουθεί...


Δεν υπάρχουν σχόλια: