Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Με F-duct η Renault στο Σπα

Η Renault ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη δική της εκδοχή του συστήματος F-duct, στον 13ο αγώνα της σεζόν που θα γίνει στο Σπα (27-29/8).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γαλλική ομάδα θα πάει στην βελγική πίστα με την πρόθεση να τρέξει με το F-duct σε όλη τη διάρκεια του GP, και όχι απλά να το τεστάρει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.


Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα πιστεύει ότι το σύστημα αποτελεί μια πολύ χρήσιμη προσθήκη στην R30, ειδικά στις μεγάλες ευθείες που διαθέτει το Σπα.

"Αν δουλεύει με τον σωστό τρόπο, είναι το F-duct", είπε. "Οσο πιο μεγάλες σε μήκος ευθείες έχεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το πλεονέκτημα που σου δίνει".

Το F-duct διοχετεύει τον αέρα από το εμπρός ρύγχος του μονοθεσίου στην πίσω αεροτομή, προσφέροντας υψηλότερη τελική ταχύτητα στις μεγάλες ευθείες. Επίσης με διαφορετική ρύθμιση είναι ικανό να αυξήσει την κάθετη δύναμη στις στροφές.

Πρόκειται για μια καινοτομία που παρουσίασε πρώτη η McLaren στην αρχή της σεζόν και την οποία έχουν αντιγράψει έκτοτε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Ferrari, Mercedes, Red Bull, Williams και Force India.


Δεν υπάρχουν σχόλια: