Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

10 δισ. δολάρια στο Ντουμπάι

10 δις. δολάρια ανακοίνωσε ότι θα δώσει το Αμπού Ντάμπι στο Ντουμπάι, προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος των ημικρατικών Dubai World και Nakheel, που συντέλεσαν στην κρίση των χρηματιστήριων του κόσμου πριν από μερικές ημέρες.

Το τεράστιο χρέος της εταιρείας ύψους 4,1 δισ. δολαρίων αναμένεται να αποπληρωθεί τη Δευτέρα (14/12), την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την αποπληρωμή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Βρισκόμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε τους επενδυτές, τους εργαζόμενους και εργοδότες και τους πολίτες του Ντουμπάι, ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει σύμφωνα με τις αρχές της αγοράς και τις παγκόσμια αποδεκτές πρακτικές των επιχειρήσεων».

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Ντουμπάι προανήγγειλε και την τροποποίηση του νόμου περί χρεοκοπίας του κράτους.

Ο Γιάννης Σφακιανάκης, προϊστάμενος οικονομικών της τράπεζας Credit Agricole του Ντουμπάι , δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως το δάνειο αυτό είναι «μια ανάσα ζωής» για την άσχημα χτυπημένη από την οικονομική κρίση αγορά του Ντουμπάι, προσθέτοντας: «Θα φέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση στους επενδυτές του χρηματιστηρίου του Ντουμπάι. Ωστόσο, πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα, το Αμπού Ντάμπι θα θέσει δυσβάσταχτους όρους. Είναι σχεδόν απίθανο να δίνουν λεφτά, χωρίς περιορισμούς και όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: