Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

F1 Η λίστα για το 2010


Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η λίστα με τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της ερχόμενης σεζόν, την οποία δημοσίευσε η FIA.

Η πιο σημαντική έχει να κάνει με τη συνέχιση της συνεργασίας της Red Bull Racing με την Renault για την προμήθεια κινητήρα, κάτι που, πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από τις δύο πλευρές.

Επιπλέον επιβεβαιώθηκε η μετονομασία της Manor GP σε Virgin Racing, καθώς η πολυεθνική εταιρία του Ρίτσαρντ Μπράνσον θα χρηματοδοτεί του χρόνου την ομάδα των Τζον Μπουθ και Νικ Γουίρθ, μία από τις τέσσερις νέες του πρωταθλήματος. Φέτος η Virgin ήταν χορηγός της Brawn GP.

Η λίστα εμφανίζει, επίσης, μόνο τον Σεμπαστιάν Μπουεμί στις δύο αγωνιστικές θέσεις της Toro Rosso για το 2010 και όχι τον Χάιμε Αλγκουερσουάρι, αν και οι εκπρόσωποι του νεαρού ισπανού επιμένουν πως η επισημοποίηση της παραμονής του στην ομάδα είναι απλά θέμα χρόνου να συμβεί.

Το πολύ σημαντικό ζήτημα που δεν ξεκαθάρισε η FIA, είναι τι θα γίνει με την 13η και τελευταία θέση του grid, η οποία έμεινε κενή μετά την αποχώρηση της Toyota από την F1.

Τη θέση διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις η Sauber υπό τη νέα μορφή, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία δηλώνει προς το παρόν αδύναμη να πάρει μια τελική απόφαση. Κι αυτό επειδή η Toyota υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι το Σύμφωνο Ομόνοιας και άρα εξακολουθεί να έχει την νομική δέσμευση να τρέξει στους αγώνες το 2010.

Τέλος η ομάδα της Mercedes εμφανίζεται στη λίστα ως Brawn, με την υποσημείωση ότι η περσινή πρωταθλήτρια έχει εκφράσει την πρόθεσή της να μετονομαστεί σε Mercedes GP έως ότου να αρχίσει η νέα σεζόν, μετά την εξαγορά της από την γερμανική μάρκα.

Η προσωρινή λίστα συμμετεχόντων για το 2010 (TBA=Εκκρεμεί ανακοίνωση):

McLaren Mercedes
1. Τζένσον Μπάτον (Μ. Βρετανία)
2. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία)

Brawn Mercedes
3. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία)
4. TBA

Red Bull Renault
5. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία)
6. Μαρκ Ουέμπερ (Αυστραλία)

Ferrari
7. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία)
8. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία)

Williams Cosworth
9. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία)
10. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία)

Renault
11. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία)
12. TBA

Force India Mercedes
14. Αντριαν Σούτιλ (Γερμανία)
15. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία)

Toro Rosso Ferrari
16. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία)
17. TBA

Lotus Cosworth
18. TBA
19. TBA

Campos Dallara
20. TBA
21. Μπρούνο Σένα (Βραζιλία)

US F1 Cosworth
22. TBA
23. TBA

Virgin Cosworth
24. Τίμο Γκλοκ (Γερμανία)
25. TBA

Δεν υπάρχουν σχόλια: