Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η… κατάρα του Μέσι


Οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα, ο μεγαλύτερός της φόβος δεν είναι άλλος εκτός από τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός επιθετικός μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο απέναντι σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Ή μήπως όχι;
Αν ένας ποδοσφαιρόφιλος μάθει ότι η ομάδα του αντιμετώπισε οκτώ φορές τον Λιονέλ Μέσι με τον Αργεντινό επιθετικό να μη σκοράρει ούτε μία φορά, δύσκολα θα γινόταν πιστευτός! Παρόλα αυτά, η Τσέλσι έχει καταφέρει το…
ακατόρθωτο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να έχει πληγωθεί αρκετές φορές από τους «μπλαουγκράνα» αλλά καμία από τον διεθνή επιθετικό.
Στις οκτώ φορές που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες τα τελευταία χρόνια, ο Πετρ Τσεχ δε μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του μετά από ενέργεια του αστέρα της ομάδας της Καταλονίας.
Με το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης, ο Μέσι απαρηγόρητος κοιτούσε τον ουρανό. Ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του, ένιωθε αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποτυχία της ομάδας του. Αυτός είναι ένας ρόλος που δεν του ταιριάζει καθόλου και δεν τον γνωρίζει…
Αυτή τη φορά, δεν είχε να αντιμετωπίσει δέκα ποδοσφαιριστές απέναντί του. Ήταν αυτός και το τέρμα. Η εξιλέωση που έψαχνε τόσα χρόνια απέναντι στους «μπλε» δεν ήρθε ποτέ. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και στη εκτέλεση του πέναλτι, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πετρ Τσεχ.  
Μισή ώρα παιχνιδιού αργότερα, έκανε την ύστατη προσπάθεια για να στείλει στους ουρανούς τους φίλους της ομάδας του. Αποφάσισε να αφήσει το… ανελέητο passing game και να κάνει μία ατομική προσπάθεια. Το δυνατό του σουτ όμως, κατέληξε εκ νέου στο δοκάρι του Τσέχου τερματοφύλακα.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει αφύσικο. Τα τόσα πολλά τέρματα που έχει σημειώσει και οι τρόποι με τους οποίους αυτά έχουν έρθει δεν είναι φυσιολογικά για το ανθρώπινο μάτι. Ωστόσο, η απόδειξη ότι παραμένει απλός άνθρωπος ήταν γεγονός στις αναμετρήσεις με την Τσέλσι. Οι κανονικοί άνθρωποι χάνουν και… πέναλτι.!

www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: