Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Διαμαρτυρία σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Παιδείας

Εναντιώνονται στην εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σπουδαστών για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στο υπουργείο Παιδείας


Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι σπουδαστές, καθηγητές αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στην προώθηση του σχεδίου «Αθηνά».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον 1.500 άτομα που κατέκλυσαν τον χώρο έξω από το υπουργείο Παιδείας φωνάζοντας συνθήματα κατά του σχεδίου «Αθηνά» και κρεμώντας παντού πανό κατά της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας στο θέμα της αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Όπως έλεγαν σπουδαστές των ΤΕΙ, πολλά τμήματα που συγχωνεύονται έχουν διαφορετικό επιστημονικό αντικείμενο και πιθανώς να παραταθούν οι σπουδές τους ή να χρειαστεί να εξεταστούν σε επιπλέον μαθήματα που δεν υπήρχαν στο αρχικό πρόγραμμα σπουδών τους. Επίσης έθεταν το θέμα του κόστους που θα χρειαστεί για τις μετακινήσεις τους.

Οι σπουδαστές και οι φοιτητές προέρχονταν από δεκάδες τμήματα και σχολές ανά την Ελλάδα που έφθασαν στην Αθήνα με πούλμαν για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το υπουργείο αποκλείστηκε για ώρες και τελικά εκπρόσωποι των διαδηλωτών συναντήθηκαν με συνεργάτες του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι ο διάλογος για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τη συζήτηση, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, φοιτητές και σπουδαστές αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.


Πηγή:.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: