Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Στα αζήτητα του νεκροτομείου η 11χρονη που παρασύρθηκε από λεωφορείο.

Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης παραμένει η σορός της 11χρονης που πριν από τρεις ημέρες παρασύρθηκε από λεωφορείο την ώρα που διέσχιζε με το ποδήλατό της την οδό Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Μία γυναίκα που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας ότι είναι η ...




 γιαγιά της τελικά όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία συγγένεια με το άτυχο κορίτσι. Η γυναίκα, Βουλγαρικής υπηκοότητας, προσήχθη στην αστυνομία και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς οπότε και διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία συγγενική σχέση με την αποθανούσα.

Το διαβατήριο που προσκόμισε στην Αστυνομική Διεύθυνση και υποστήριξε ότι ανήκει στην 11χρονη ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, αφέθηκε ελεύθερη. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ζει μαζί με 50χρονο ομοεθνή της κι άλλα, τουλάχιστον, εφτά παιδιά σε ένα παράπηγμα της οδού Λαγκαδά.
Οι αρχές βάζουν τώρα στο μικροσκόπιο την ταυτότητα και προέλευση των παιδιών, όπως και τη σχέση τους με το ζευγάρι.

Οι αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για να εντοπίσουν τους γονείς της 11χρονης που μέχρι σήμερα είναι άφαντοι, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κορίτσι βρέθηκε στην Ελλάδα, όπως και τις συνθήκες διαβίωσης του.

Το μεσημέρι η υποδιεύθυνση εγκληματολογικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση του παιδιού ώστε με βάση αυτά τα στοιχεία να αναζητηθεί η ταυτότητά του. Μάλιστα, θα ζητηθεί και η συνδρομή της Ίντερπόλ και του ελληνικού προξενείου στη Βουλγαρία.

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη οι φορείς να παρέμβουν και να γίνει κάτι. Δεν πάει άλλο. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα με τα παιδιά των φαναριών, τα οποία είναι εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους, ταυτόχρονα βέβαια και οι οδηγοί».


Δεν υπάρχουν σχόλια: