Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ποια είναι τα drives A και B;

Ένα νεαρό μέλος της κοινότητας super user παρατήρησε πρόσφατα κάτι περίεργο στον τρόπο με τον οποίο τα Windows ονομάζουν τα διάφορα drives. Μη μπορώντας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, αποφάσισε να ρωτήσει τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.
Η ακριβής διατύπωση ήταν η εξής: "Στα Windows υπάρχει το drive C:\ και όλα τα υπόλοιπα drives παίρνουν ένα γράμμα μετά το C. Έτσι, το δεύτερο drive είναι το D:\, το DVD είναι το E:\,αν βάλεις ένα USB stick παίρνει το γράμμα F:\, μετά είναι το G:\ και ούτω καθεξής. Όμως, πού είναι τα drives A:\ και B:\ ;"

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ερώτηση προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα στα μέλη της κοινότητας. Κάποιοι έσπευσαν να χλευάσουν τον νεαρό, ενώ κάποιοι άλλοι δήλωσαν δυστυχισμένοι γιατί βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε στο σημείο να διαβάζουμε τέτοιες απορίες. Οι νέοι σε ηλικία χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν πράγματα που έχουν εκλείψει από τον κόσμο των υπολογιστών. Η τεχνολογία προχωρά και στέλνει στη λήθη οτιδήποτε δε μπορεί να συμβαδίσει με τη νέα εποχή. Σε λίγα χρόνια, τα νέα παιδιά θα βλέπουν σε φωτογραφία ένα USB stick, κάνοντας ερωτήσεις του τύπου "και δηλαδή πώς δούλευε αυτό;"

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι τα drives A:\ και B:\ είναι κατάλοιπα από τις πρώτες εκδόσεις των Windows, οι οποίες έδιναν τα συγκεκριμένα γράμματα στα floppy drives των 3.5" και 5.25".

e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: