Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κάντε ευθανασία στην κόρη μου... To σκληρό πρόσωπο του ΕΟΠΥΥ και η απεργία πείνας

Αρνητικά απάντησε ο ΕΟΠΥΥ στην αίτηση ενός πατέρα για τη χορήγηση δωρεάν αναλώσιμων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση της ανάπηρης κόρης του.

Το σκληρό του πρόσωπο σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες δείχνει για μία φορά ακόμη το κράτος, καταδικάζοντας σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης μια ανάπηρη κοπέλα στην Πάτρα και οδηγώντας τον πατέρα της σε απεργία πείνας.

H κρατική αναλγησία εξαντλήθηκε σε βάρος της μικρής Μαρίας Πουλκουρτζή, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια καθηλωμένη σε...
ένα κρεβάτι, χτυπημένη από μία ιδιαίτερα σπάνια αρρώστια.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απάντησε αρνητικά, στην απελπισμένη αίτηση του Νίκου Πουλκουρτζή, για την δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υπνοσέντονα, χαρτοβάμαβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.

Ήδη ο τραγικός πατέρας, που εδώ και χρόνια ανεβαίνει με την οικογένειά του το δικό του Γολγοθά, έχει αποφασίσει να προβεί στην επόμενη απελπισμένη κίνησή του:

Την Δευτέρα θα ξεκινήσει απεργία πείνας, έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναρτώντας και ένα πανό που θα καλεί το Κράτος να χορηγήσει ένεση ευθανασίας στο παιδί του!







πηγη: to-gamato.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μιχαλολιάκος στο Εξτρα-3 βγείκε και είπε ότι η ΧΑ μπορεί να αναλάβει το κόστος των αναλωσίμων. Τι έγινε?