Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Δύο ξένοι: Ο τρίτος κύκλος που δεν είδαμε ποτέ...

Οι Δύο Ξένοι ήταν μια ρομαντική και άκρως επιτυχημένη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτριου Αποστόλου που προβλήθηκε στο Mega Channel την περίοδο 1997 – 1999.

Η σειρά έκανε και κάνει ρεκόρ επαναλήψεων!
Αποτελείται από 59 επεισόδια αλλά στις επαναλήψεις του καναλιού προβάλλονται τα 58, καθώς το ένα από αυτά δεν έχει ξαναπαιχτεί λόγω της άσχημης γλώσσας που περιέχει.

Η σειρά επίσης έχει και μια τηλεταινία με αφορμή τον 3ο κύκλο που δεν προβλήθηκε ποτέ.
Επίσημα είχε ανακοινωθεί ότι η σειρά θα συνεχιστεί για τρίτη σεζόν και όταν τελικά αναβλήθηκε, βγήκαν διάφορα σενάρια για το τι θα γινόταν.
Αυτός είναι ο λόγος που το τέλος ήταν αυτό το βιαστικό κατά πολλούς σενάριο.

Το patrasevents.gr ανατρέχοντας σε άγνωστο τεύχος του ΖΑΠΙΝΓΚ στην σελίδα 19 σας παρουσιάζει μια γεύση για το τι θα παρακολουθούσαμε αν δεν υπήρχε η τελική διακοπή της σειράς:...


ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Εκείνος και εκείνη έχουν αφήσει την Ελλάδα και ζουν στο Λονδίνο, μακριά απ' τις κάμερες και τα φλας με τα παιδιά τους «εσώκλειστα» σε ένα απ' τα εκεί κολέγια που αναλαμβάνουν τόσο μικρές ηλικίες. Ζουν μαζί κι – επιτέλους! – ευτυχισμένοι! Εκείνος γνωρίζει - επίσης... επιτέλους! - τεράστιο σουξέ δουλεύοντας στο θέατρο και γίνεται «πρώτο όνομα» και εκείνη... μεταλλάσσεται σ' αυτό που πάντα ήθελε (;) εκείνος. Μέσα από διαβάσματα έρχεται πιο πολύ στα... κουλτουριάρικα μέτρα του - καμία σχέση σου λέει με το... ακατοίκητου που ήταν!-, με αποτέλεσμα εκείνος να... «χαλάει» αφού... την προτιμούσε στα προηγούμενα μέτρα της! Εκείνη «βαραίνει» απ' τη στάση του και απ' το ότι βρίσκεται μακριά απ' την πατρίδα της και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει... Κάπου εκεί κοντά «παίζει» και ο χωρισμός. Ή καλύτερα ένας ακόμα χωρισμός τους! Η Μαρίνα φεύγει και ο Κωνσταντίνος μένει Λονδίνο!

ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ!
Τον Κωνσταντίνο στο Λονδίνο σπεύδει να... παρηγορήσει η Μάρα - δες Δήμητρα Παπαδήμα - που του ταιριάζει γάντι, η οποία στη διάρκεια της... συνεύρεσής τους μένει και... έγκυος - και άλλο ένα τεκνό στο Μαρκορέικο! Όλα αυτά - σας το είπα αυτό, δεν σας το είπα! - Θα τα βλέπαμε σε φλας μπακ θα καλύπτουν το κενό των πέντε χρόνων που πέρασαν από εκεί που μας είχαν αφήσει.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΝΑ... ΔΙΚΑΣΤΗ!
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εκείνος φέρνει την αίγλη της μεγάλης του επιτυχίας και εκείνη προσπαθεί να ξαναμπεί στο γυαλί, χωρίς όμως να βρίσκει πόρτες ανοιχτές. Το νέο της «κουλτουριάρικο» προφίλ δεν «πουλάει» και βρίσκεται σ' ένα... τριτοκλασάτο κανάλι να λέει... μπαρουφίτσες ανάμεσα σε βίντεο κλιπ. Εκείνος κι εκείνη συναντιούνται μετά από χρόνια στο Εφετείο για την κηδεμονία των παιδιών και πάντα υπάρχει ανάμεσά τους αυτό το ιδιαίτερο «κάτι». Την υπόθεση εκδικάζει η... Μίνα - δες Αλεξάνδρα Παλαιολόγου - που παραλίγο να ντυθεί νύφη στο πλευρό εκείνου όπως θυμάστε... Όταν αργότερα ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός καναλιού, προσπαθεί να βοηθήσει τη Μαρίνα να ορθοποδήσει και πάλι, χωρίς εκείνη να ξέρει τίποτα.

«ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ» ΑΠΟ ΝΤΕΝΗ - ΤΟΛΗ!
Παράλληλα, «παίζει» τρελή εξέλιξη όσον αφορά την Ντένη και τον Τόλη. Οι δυο τους βγάζουν κρυφά ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό που «σπάει κόκαλα» και έχουν μετατρέψει το μπαρ που πήγαιναν σε μπουάτ... πολιτιστικό κέντρο, με ξεκαρδιστικές καταστάσεις...

ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ Η ΦΛΩΡΑ
Επειδή πολύ πόνεσε απ' τη... δολοφονία του αγαπημένου της Μένιου στη φυλακή - το φάγανε το ...καλό παιδί της Φλώρας!-, το γύρισε στη... στιχουργική γράφοντας με... ψευδώνυμο και έχοντας μεγάλη επιτυχία!

Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τα παιδιά της σχολής προσπαθούν να φτιάξουν μία θεατρική ομάδα, η Μάρα έχει γράψει ένα θεατρικό έργο που καλούνται να το ανεβάσουν και, χάρη στον Κωνσταντίνο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η Μαρίνα με επιτυχία... Ξέχασα να σας πω πως μέσω ενός ακόμα... τεχνάσματός του μένουν μαζί για τα... ψυχολογικά προβλήματα που δήθεν αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους που στο μεταξύ έχουν επιστρέψει και ζουν μαζί τους.

HAPPY END
Το τέλος θέλει - ή μάλλον... ήθελε! - το όνειρο του Κωνσταντίνου να πραγματοποιείται με το ανέβασμα της περίφημης «Αντιγόνης» που ήθελε να παρουσιάσει. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εκείνη. Εκείνος κι εκείνη ξανά μαζί στη δουλειά και πιθανότατα στη ζωή... Οι συγγραφείς μας... έκλειναν το μάτι, ότι επιτέλους εκείνος κι εκείνη θα τα έβρισκαν μια και καλή... Δεν τους ήταν... γραφτό όμως, αφού η σειρά έκλεισε τον κύκλο της... προτού τον ανοίξει!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει περιπτωση να γινει και σε επισοδεια η ταινια ???