Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Προκάλεσε την «αύρα» της αστυνομίας και πέθανε μπροστά στην κάμερα! (video)

Αίσθηση προκαλεί στην Τουρκία το βίντεο του φερόμενου ως θανάτου ενός τούρκου πολίτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Ταξίμ, της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή.

Ο νεαρός, που φαίνεται ότι ανήκε σε ομάδα αντιεξουσιαστών, προκαλεί και επιτίθεται στην «αύρα» της αστυνομίας, μόνο και μόνο για να δεχθεί μια «ριπή» νερού από το κανονάκι σε κοντινή απόσταση και να χάσει τη ζωή του μπροστά στην κάμερα.

Το βίντεο ανάρτησε τουρκικό site του αντιεξουσιαστικού χώρου, που επικαλείται ανακοίνωση των αρχών σύμφωνα με την οποία ο νεαρός έχασε τη ζωή του και ο ...
λόγος θανάτου του ήταν καρδιακή προσβολή.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η τουρκική αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον εκατοντάδων πολιτών οι οποίοι παρέμειναν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο ισοπέδωσης του πάρκου της πλατείας με σκοπό την ανέγερση συγκροτήματος καταστημάτων και ενός ξενοδοχείου.

Πολλοί τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σιρίν Σουρεγιά Οντέρ, ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ, και μια αιγύπτια τουρίστρια.




Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: