Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αποζημίωση μαμούθ για τροχαίο εξαιτίας διαφημιστικής πινακίδας

Το Δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 550.000 ευρώ σε συγγενείς 18χρονου θύματος τροχαίου, που επέβαινε σε αυτοκίνητο το οποίο μετά από "κόντρες" με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα, προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα, η οποία βρισκόταν στη μεσαία διαχωριστική νησίδα της Λ. Βουλιαγμένης και βρήκε το θάνατο...

Ειδικότερα, το Νοέμβριο του 2007 στις 6 τα ξημερώματα δυο αυτοκίνητα έκαναν "κόντρες" στην Λ. Βουλιαγμένης. Στο ύψος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και σε σημείο που το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητος είναι τα 50 χ.λ.μ. και ενώ τα δύο αυτοκίνητα έτρεχαν με ταχύτητα από 80 έως 120 χ.λ.μ. και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς, ήρθαν σε επαφή και αμέσως ακολούθησε η εκτροπή τους.
Οι δύο επιβάτες του πρώτου αυτοκινήτου που κάθονταν στο πίσω κάθισμα έχασαν τη ζωή τους. Οι συγγενείς ενός εκ των δύο συνεπιβατών που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 18 ετών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν υπήρχε η διαφημιστική πινακίδα στη διαχωριστική νησίδα ασφαλείας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος νεαρός θα διερχόταν χωρίς πρόσκρουση και θα ακινητοποιούνταν στο αντίθετο ρεύμα και χωρίς να τραυματιστεί θανάσιμα.
Οι δικαστές έκριναν ότι η τοποθέτηση της διαφημιστικής πινακίδας είναι παντελώς παράνομη.

Κατόπιν αυτών, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία υποχρεώνεται το Δημόσιο να καταβάλει στους συγγενείς του άτυχου 18χρόνου ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν το συνολικό ποσό των 550.000 ευρώ.


tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: