Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Φοιτήτρια στο σκαμνί για πλαστό χαρτί που υπέγραψε γιατρός!

Σε δικαστικές περιπέτειες ενεπλάκη νεαρή φοιτήτρια με αφορμή την προ πενταετίας εγγραφή της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάνοντας χρήση του νόμου για τους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες.

Αν και η κοπέλα πάσχει από σοβαρά κινητικά προβλήματα που την καθιστούν ανάπηρη σε ποσοστό άνω του 67%, βρίσκεται κατηγορούμενη στο εδώλιο με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Το επιλήψιμο στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι ότι το κορίτσι είπε ψέματα ως προς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά όπως αποκαλύφθηκε, ότι η ιατρική βεβαίωση που προσκόμισε ήταν πλαστή. Η ίδια ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε περί της πλαστότητας.

Ο γιατρός που την εξέτασε και υπέγραψε την βεβαίωση, φέρεται να χρησιμοποίησε τα στοιχεία και την σφραγίδα άλλου συναδέλφου του εν αγνοία του δεύτερου, ο οποίος όταν φυσικά ερωτήθηκε για την γνησιότητα της βεβαίωσης δήλωσε ότι δεν την έχει υπογράψει ο ίδιος.

Μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση που έφθασε χθες στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου αποτελεί ο γιατρός που πλέον «φωτογραφίζεται» ως εκείνος που συνέταξε την ιατρική βεβαίωση, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο παρά το γεγονός ότι είχε κλητευθεί.

Η απουσία του εξόργισε τον εισαγγελέα έδρας, ο οποίος επέμεινε στην βίαιη προσαγωγή του προκειμένου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση και να εντοπιστεί επιτέλους η ταυτότητα του γιατρού που υπέγραψε την βεβαίωση. Και πάλι όμως δεν παρουσιάστηκε με το αιτιολογικό ότι είχε χειρουργείο. Έτσι το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα με τον εισαγγελέα έδρας να προειδοποιεί όλους τους μάρτυρες να είναι παρόντες ώστε να τελειώσει επιτέλους αυτή η υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2006, όταν το κορίτσι συνοδευόμενο από τους γονείς του απευθύνθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προκειμένου να εξεταστεί και να της χορηγηθεί η απαραίτητη για την εγγραφή της στο Πανεπιστήμιο βεβαίωση. Για την εγκυρότητα της βεβαίωσης απαιτούνταν η γνωμάτευση πανεπιστημιακού γιατρού.

Όπως αναφέρθηκε χθες στο δικαστήριο, την κοπέλα εξέτασε γιατρός που περιγράφεται ψηλός με γκρίζα μαλλιά. Αυτός διέγνωσε ότι παρουσιάζει αριστερή σπαστική ημιπληγία και πάρεση στο δεξί κάτω άκρο, παρουσιάζει φαινόμενα επιληπτικών κρίσεων και κινητικά προβλήματα που συνιστούν αναπηρία άνω του 67%.

Ο γιατρός υπέγραψε την βεβαίωση, έβαλε σφραγίδα και την έδωσε στην ενδιαφερόμενη προκειμένου να τη θεωρήσει από τη γραμματεία. Όταν τον Σεπτέμβριο του 2006 την προσκόμισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εγγραφή της, ενημερώθηκε ότι ήταν πλαστή. Κατά την διασταύρωση των στοιχείων που έκανε η Σχολή, ο γιατρός που φέρεται να την είχε υπογράψει και να έχει βάλει την σφραγίδα του, δήλωσε άγνοια για την περίπτωση.

Παραδέχτηκε ότι η σφραγίδα που χρησιμοποιήθηκε ήταν δική του, δήλωσε όμως ότι δεν ήταν δική του η υπογραφή και τα γράμματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος πλαστογράφησε την υπογραφή του, παίρνοντας παράλληλα την σφραγίδα από το γραφείο του.

Στο πλαίσιο των καταθέσεων γιατρών του νοσοκομείου αναφέρθηκε ότι τα γράμματα ταιριάζουν πολύ με τον γραφικό χαρακτήρα συγκεκριμένου συναδέλφου τους, ο οποίος χθες είχε κλητευθεί, αλλά δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Ο συγκεκριμένος γιατρός την επίμαχη περίοδο, όπως αναφέρεται, δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει την βεβαίωση καθώς δεν ήταν πανεπιστημιακός.

Να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη είναι φοιτήτρια, αφού εξασφάλισε την επίμαχη ιατρική βεβαίωση από τέσσερα νοσοκομεία μεταξύ των οποίων ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κοπέλας, Φραγκίσκος Λαμπρινός, σεβόμενος το γεγονός ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε μόνο την βεβαιότητα του ότι θα λάμψει η αλήθεια και η εντολέας του θα απαλλαχτεί.


patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: