Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο Τζ. Μπάτον στη Ferrari;

Ένα δημοσίευμα σε αθλητική εφημερίδα εξηγεί (μερικά) και βάζει φωτιά (τελικά) στις φήμες για το που θα οδηγεί ο Τζένσον Μπάτον την επόμενη χρονιά. Οι πρώτες ανακοινώσεις έγιναν χωρίς όμως να μπουν υπογραφές! Η McLaren Mercedes ανακοίνωσε πως θέλει τον Τζένσον Μπάτον στην ομάδα και πως πιστεύει σε αυτόν. Ο Βρετανός είπε πως αν κάνουν χρήση του όρου του συμβολαίου, που τους επιτρέπει να τον κρατήσουν ένα επιπλέον χρόνο απλά θα μείνει. Οι μήνες περνούν και η McLaren δεν προχωρά στην ενεργοποίηση της επιλογής για παραμονή στην ομάδα του Μπάτον για το 2012. Ο λόγος; Η επιμονή της για μεγάλη δέσμευση (με λίγα χρήματα) και οι αντιρρήσεις του πιλότου.

Η ομάδα από το Γουόκιν αν ενεργοποιήσει το πλεονέκτημα του συμβολαίου με τον Μπάτον είναι υποχρεωμένη να τον ελευθερώσει για το 2013 και να του κάνει νέα πρόταση. Οι ιθύνοντες της McLaren συζητούν για πενταετές (και παραπάνω συμβόλαιο) και μάλιστα με τις ίδιες απολαβές (χωρίς αύξηση).

Όπως γράφει ο Βραζιλιάνος Λίβιο Ορίσιο στη καθημερινή εφημερίδα «Jornal da Tarde» (από τις πιο έγκυρες σε θέματα F1) ο 31χρονος δεν θέλει να «μείνει» με τη βρετανική ομάδα ως το τέλος της καριέρας του. Μάλιστα ο Μπάτον ζητούσε λιγότερες υποχρεώσεις για τους χορηγούς αλλά σύμφωνα με τον Βραζιλίανο έχει στο μυαλό του τη Ferrari. Ίσως λοιπόν να θέλει να είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του, όταν θα έχουν ελευθερωθεί θέσεις στους κύριους ανταγωνιστές της McLaren: τη Ferrari με τον Μάσα να αποχωρεί και ίσως με τη Red Bull όπου δύσκολα θα ανανεώσει ξανά ο Μαρκ Βέμπερ.

Όμως τι θα γίνει αν βρεθούν οι δύο πρωταθλητές κάτω από την ίδια στέγη; Αυτό μένει να το ανακαλύψουμε εάν όλα τα παραπάνω επαληθευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: