Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Νέα, ασφαλέστερα κράνη από το Ιαπωνικό Grand Prix

Η ασφάλεια είναι το πρώτο και βασικότερο ζητούμενο στη Formula 1. Μπορεί τα μονοθέσια να εξασφαλίζουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ασφάλειας, αλλά μια περιοχή που είναι εκτεθειμένη είναι το κεφάλι. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το πολύ σοβαρό ατύχημα του Felipe Massa, στις κατατακτήριες της Ουγγαρίας, το 2009, το οποίο του στοίχισε τους 8 αγώνες από το 2009 και παραλίγο τη ζωή του. Έπειτα από αυτό, γίνονται ακόμα περισσότερες προσπάθειες, ώστε να γίνουν ακόμα πιο ασφαλή. Υπήρξαν μερικές φήμες, σχετικά με παρμπρίζ στα μονοθέσια, αλλά φαίνεται πως η ιδέα δεν είναι ευπρόσδεκτη.

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, από το Ιαπωνικό Grand Prix στη Suzuka, αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι οι οδηγοί θα φορούν νέα κράνη, τα οποία θα έχουν νέες αλεξίσφαιρες λωρίδες στην κορυφή του visor, έτσι ώστε να μην ξαναδούμε το φριχτό τραύμα του Βραζιλιάνου. Το άνοιγμα του visor θα μειωθεί, κάτι που θα είναι υποχρεωτικό, ενώ το βάρος του κράνους θα αυξηθεί κατά 50 γραμμάρια, στα 1.250-1.350.

Για κάθε αγώνα, υπάρχουν 10 ζελατίνες, και κάτι που δε θα αρέσει στους οδηγούς, είναι το γεγονός ότι θα αφαιρούνται πιο δύσκολα, όπως λέγεται. Αφού θα μειωθεί το visor, είναι λογικό να μειωθεί και το μέγεθος της ζελατίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: