Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

F1: Η νέα McLaren MP4-27


Η παρουσίαση της Caterham πριν λίγες μέρες στο F1Racing ήταν το ορεκτικό! Από σήμερα λοιπόν περάσαμε στο κυρίως πιάτο, καθώς στο Woking η McLaren παρουσίασε το νέο της “όπλο” για το 2012! Σεμνή και λιτή τελετή φέτος για την βρετανική ομάδα, εν’αντιθέσει με πέρυσι όπου είχαν επιλέξει το Βερολίνο!
Η ΜΡ4-27 λοιπόν αποκαλύφθηκε λίγο μετά τη 1 ώρα Ελλάδος, όταν οι Jenson Button και Lewis Hamilton τράβηξαν το άσπρο πέπλο! Η παρουσίαση έγινε και μέσω internet, καθώς η βρετανική ομάδα είχε φροντίσει να υπάρχει το αντίστοιχο link. Mάλιστα όπως ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι, περίπου 35.000 άτομα παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση!
Στα του νέου μονοθεσίου η McLaren επέλεξε να ακολουθήσει την ασφαλή οδό, καθώς η ΜΡ4-27 αποτελεί μια μεγάλη εξέλιξη του προκατόχου της! Κύριο χαρακτηριστικό είναι πως δεν διαθέτει παρόμοιο ρύγχος με αυτό της Caterham, κάτι το οποίο αναμένεται να δούμε σε αρκετά μονοθέσια φέτος, λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής των κανονισμών…
Κύριες αλλαγές σε σχέση με την ΜΡ4-26, μπορεί να θεωρηθούν αυτές στις εισαγωγές των ψυγείων, με το σχήμα L που υπήρχε πέρυσι να αποτελεί παρελθόν, και το σχήμα ουσιαστικά φέτος να είναι σε ορθογώνια μορφή. Εντύπωση προκαλούν και οι απολήξεις των εξατμίσεων καθώς βρίσκονται αρκετά χαμηλά…
Βέβαια κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών θα δούμε και άλλες λύσεις-αλλαγές σε σχέση με ότι είδαμε σήμερα. Πόσο μάλλον μέχρι τις ελεύθερες δοκιμές στην Αυστραλία.
Συνέχεια την Παρασκευή με τις παρουσιάσεις των Ferrari στο Μaranello και Force India στο Silverstone να παίρνουν την σκυτάλη! Stay tuned!





fanisf1.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: