Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η Ferrari παρουσίασε στο Maranello το «άσχημο» μονοθέσιο της (F2012)

Το φως της δημοσιότητας είδε το νέο μονοθέσιο της Ferrari. Η F2012 όπως είναι η κωδική της ονομασία αποκαλύφθηκε μέσω διαδικτύου αφού ελέω του χιονιά που έχει πλήξει το Maranello, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση. Όπως σας είχαμε αναφέρει όμως, παρουσίαση έγινε κανονικά και λίγα λεπτά μετά τις 11 ώρα Ελλάδας, οι Fernando Alonso και Felipe Massa τράβηξαν το σεντόνι που σκέπαζε το νέο δημιούργημα της σχεδιαστικής ομάδας της Scuderia.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Νικόλας Τομπάζης υποσχόταν περισσότερο τολμηρούς σχεδιασμούς και αυτό επιβεβαιώθηκε με το κόκκινο μονοθέσιο να εναρμονίζεται στη μόδα όπως εξελίσσεται του 2012 που θέλει τις ομάδες να θυσιάζουν την ομορφιά για την ουσία. Αποτέλεσμα ήταν το «σκαλοπάτι» στο πρόσθιο μέρος του μονοθεσίου που αποτελεί λίγο-πολύ ένα παραθυράκι στους νέους κανονισμούς που έχουν μειώσει την απόσταση του πρόσθιου ρύγχους από το κατώτατο σημείο αναφοράς του μονοθεσίου, ορίζοντας τη στα 55cm. Η «ουσία» λοιπόν για τη Ferrari, είναι να κατακτά νίκες από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος του 2012.

«Είμαι σίγουρος πως το μονοθέσιο μας θα μπορεί να κερδίζει αγώνες εξ αρχής. Πήραμε πολλά μαθήματα από το παρελθόν και πήραμε μερικές δύσκολες αποφάσεις. Είμαι όμως σίγουρος πως όλες μας οι σκληρές προσπάθειες, αντανακλούνται σε αυτό το μονοθέσιο. Από τεχνικής πλευράς, περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στα μηχανολογικά μέρη. Θέλαμε όμως να υπάρχει και κάποια συνέχεια. Έχουμε μόνο 12 μέρες δουλειά στη πίστα στη διάθεση μας ώστε να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη αξιοπιστία αλλά και να αξιολογήσουμε τα νέα ελαστικά της Pirelli», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali.

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας στο Maranello, αναφέρθηκε και στο οδηγικό δίδυμο των Fernando Alonso και Felipe Massa.

«Δεν χρειάζεται να πω κάτι για τις ικανότητες του Fernando. Πέρυσι, παρότι ήταν μία δύσκολη σεζόν για εμάς, επέκτεινε τη συμφωνία συνεργασίας μας για πολλά χρόνια, πράγμα που δείχνει την υπευθυνότητα του. Ο Felipe έχει δέκα σεζόν στη Formula 1 και πάντα με ένα κινητήρα της Ferrari στην πλάτη του. Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και είμαι σίγουρος πως φέτος, μετά τη δύσκολη για εκείνον περυσινή σεζόν, θα δείξει την πραγματική του αξία», τόνισε ο 46χρονος.

Από την πλευρά τους οι οδηγοί, δεν ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστοί. Ίσως επειδή το δύσκολο 2011 όπου τα κόκκινα μονοθέσια πανηγύρισαν μία μόνο νίκη, δεν άφηνε άλλα περιθώρια. Είναι όμως αμφότεροι αποφασισμένοι για μία πολύ καλύτερη χρονιά παρά τις… ιδιαιτερότητες της F2012.

«Είναι σίγουρα ένα μονοθέσιο πολύ διαφορετικό απ’ όσα βλέπαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή θα είναι η 3η μου σεζόν με τη Ferrari και θα τη ξεκινήσω με την ίδια αποφασιστικότητα και δυναμική. Θέλω να τα πάω εξαιρετικά. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός όλη τη σεζόν αλλά θέλω να βλέπω συνέχεια κόκκινα μονοθέσια στο βάθρο. Ξεκινάμε δουλειά την επόμενη εβδομάδα στη Jerez και συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλοι ενωμένοι. Είμαι σίγουρος πως φέτος θα τα πάμε καλά. Έχω πίστη στην ικανότητα των μελών της Ferrari. Έχουμε δύο μήνες για να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να μονομαχήσουμε για τους τίτλους και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Θέλουμε πραγματικά να βρεθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σταθεροί σε απόδοση και είμαι απολύτως σίγουρος πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που συνεπάγεται η ευθύνη του να οδηγείς για τη Ferrari», τόνισε ο Fernando Alonso.

Για πολλούς, το 2012 θα είναι η τελευταία σεζόν του Felipe Massa στο Maranello. Η διοίκηση του έχει κρούσει το καμπανάκι κι όπως φαίνεται, ο Βραζιλιάνος δείχνει αποφασισμένος να πείσει τους Ιταλούς να του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

«Θα είναι μία σημαντική χρονιά για μένα αλλά και όλη την ομάδα. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω στις ικανότητες μου αλλά και τις δυνατότητες του μονο0θεσίου μας. Θέλουμε να δούμε τη Ferrari να κερδίζει όσο το δυνατόν συχνότερα. Νιώθω πως έχουμε τη δύναμη. Θέλω να ξεκινήσουμε καλά και να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα σε καλύτερη θέση», σχολίασε ο Βραζιλιάνος.

Ο 30χρονος αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της F2012: «Είναι σίγουρα πολύ, πολύ επιθετική. Πάντα υπάρχουν πολλές ιδέες όταν σχεδιάζεται ένα νέο μονοθέσιο. Θέλουμε να υπάρχει πάντα εξέλιξης και μπορώ να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από το νέο μας μονοθέσιο».

Μετά τις δηλώσεις των οδηγών, η live σύνδεση μας μετέφερε στο γραφείο του προέδρου της Scuderia, Luca di Montezemolo, που εξέφρασε το ίδιο φιλόδοξες προσδοκίες.

«Θέλουμε να κερδίσουμε, θέλουμε να έχουμε τις επιδόσεις του παρελθόντος. Έχουμε όλα τα συστατικά για μία τέλεια συνταγή. Ο Stefano (Domenicali) έχει δουλέψει σκληρά για τη δημιουργία αυτού του μονοθεσίου και για να βελτιώσει την οργάνωση της αγωνιστικής μας ομάδας. Αυτές οι αλλαγές είναι σημαντικές γιατί μας επιτρέπουν να είμαστε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και είμαι σίγουρος πως θα επιβραβευτούμε για αυτό. Οι υποστηρικτές μας θέλουν να μας δουν ξανά σε στιγμές δόξας. Είμαι σίγουρος πως οι κανονισμοί θα είναι διαφανείς φέτος, εμπιστευόμαστε τη FIA πως θα εξασφαλίσει το σωστό πνεύμα στην ερμηνεία τους», είπε ο Montezemolo, ρίχνοντας και μία μπηχτή ενόψει του παρασκηνίου που περιμένουμε να υπάρξει τους επόμενους μήνες σχετικά με τις σχεδιαστικές επιλογές των ομάδων και της ερμηνείας που αυτές θα δώσουν στους κανονισμούς.



msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: