Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εύκολα και οικονομικά φοιτητικά γεύματα


Αγαπήστε ότι έχει περισσέψει.
 Φοιτητές μου, φοβάμαι πως πρέπει να σας πω κάποια άσχημα νέα: ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με παγωμένα φασόλια και τσιπς από τυρί, έτσι κάποια στιγμή, πρέπει να πάτε προς αναζήτηση της κουζίνας. Το φοιτητικό μαγείρεμα συχνά έχει μία άσχημη κατάληξη, όμως με όλο αυτό τον ελεύθερο χρόνο, δεν χρειάζεται να είστε ο Τζέιμι Όλιβερ για να έχετε πρώτης τάξεως αποτελέσματα, όποιο κι αν είναι το budget σας. Τελειοποιήστε αυτά τα εύκολα πιάτα για σπουδαστές και θα σας ζηλέψουν όλοι οι φίλοι σας. Ελάτε μαζί μας καθώς αποκαλύπτουμε 10 εύκολες συνταγές για φοιτητές.
Τα «λιτά» κομμάτια από κρέας που πιθανότατα έβαζε η γιαγιά σας στα βραστά, ξαναγίνονται της μόδας καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται πόσο καλή μπορεί να είναι η παλαιομοδίτικη μαγειρική. ....
Η ουρά βοδιού είναι εξαιρετική όταν μαγειρευτεί αργά και σερβιριστεί με ένα πουρέ μουστάρδας, ενώ ο λαιμός του αρνιού φτιάχνει ένα εξαιρετικό βραστό ή ένα γευστικότατο κάρι. Άλλα καλά κομμάτια κρέατος για να κοιτάξετε, περιλαμβάνουν πλευρό από μοσχάρι, αρνίσια και χοιρινή κοιλιά, μπούτια κοτόπουλου, όπως και συκώτι και άλλα εντόσθια. Όσο αφορά τα ψάρια, η σουπιά και τα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι συχνά σχετικά φτηνά.
 
Τα αυγά μπορεί να παίζουν έναν κύριο ρόλο στο κλασικό πρωινό που προσπαθεί να γιατρέψει το hangover, όμως αποτελούν ένα πολλαπλών χρήσεων συστατικό για να το έχετε πρόχειρο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Σε αντίθεση με πολλά κλασικά Γαλλικά πιάτα, η ομελέτα είναι η ίδια η απλότητα της μαγειρικής. Χτυπήστε μαζί δύο αυγά με μία «πρέζα» αλάτι και πιπέρι, ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι με ένα κομμάτι βούτυρο μέχρι να ζεματίσει, ανακινήστε απαλά μέχρι να σταθεί, προσθέστε το γέμισμα της αρεσκείας σας, γυρίστε και σερβίρετε. Οι ομελέτες frittatas που μπορούν να περιλαμβάνουν οτιδήποτε, από περισσεύματα ψητής πατάτας και κομμάτια λουκάνικου chorizo, και που τις βάζετε στο τέλος στο γκριλ, αποτελούν μία πιο ουσιαστική εναλλακτική.
 
Είναι συχνά φτηνότερα να αγοράζετε κάτι χύμα, έτσι έχει νόημα να μαγειρεύετε μεγάλα γεύματα, και μετά να τα μοιράζεστε με τους φίλους σας ή να τα καταψύχετε για μετέπειτα χρήση. Φαγητά όπως τα λαζάνια με λαχανικά, η πίτα του βοσκού και το κάρι είναι όλα πιο εύκολο να γίνουν σε μεγαλύτερες ποσότητες, έτσι είτε μπορείτε να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα για να μοιράζεστε το μαγείρεμα, έτσι ώστε να έχετε όλοι κάποιες μέρες ελεύθερες κάθε εβδομάδα, ή να μοιράζετε το περίσσευμα σε ξεχωριστά σκεύη και να τα καταψύχετε για να τα φάτε το επόμενο διάστημα.
Όλοι γνωρίζουμε πως θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον πέντε μερίδες από φρούτα και λαχανικά την ημέρα, όμως το να τρώτε υγιεινά δεν ταιριάζει πάντα με τη φοιτητική ζωή. Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να μασουλάτε για σνακ… σέλινο για να καταφέρετε το στόχο. Ακόμα κι αν δεν είστε fan του πρωινού, με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και μία μπανάνα έχετε καλύψει ήδη τα δύο πριν ακόμα ξεκινήσει η μέρα. Την ώρα του δείπνου, αντικαθιστώντας τις σάλτσες με κομμένα καρότα ή κρεμμύδι θα σας γλυτώσει χρήματα, ενώ επίσης θα είναι καλό για την υγεία σας. Συνεχίστε μετά με μία μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη και όλα θα είναι υπέροχα.
 
Είναι λογικό να μαγειρεύετε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεστε, όμως εάν δεν έχετε έναν καταψύκτη, το να τρώτε το ίδιο γεύμα επί τρεις συνεχόμενες μέρες μπορεί να είναι καταθλιπτικό. Γίνετε δημιουργικοί: κόψτε το παγωμένο ψητό κρέας και προσθέστε το σ’ ένα κάρι (φροντίστε να το ζεστάνετε πριν το σερβίρετε), ή κόψτε πατάτες που έχουν περισσέψει και άλλα λαχανικά και ψήστε τα σε λίγο βούτυρο για να φτιάξετε ένα ωραίο μείγμα. Πολλά πράγματα ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των βραστών και των κάρι, μοιάζουν να είναι πιο νόστιμα την επόμενη ημέρα, έτσι μην τα απορρίψετε αμέσως!




ΠΗΓΗ: msn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: