Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι θρυλικές Ferrari του Pininfarina στο Μαρανέλο


To μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο εγκαινίασε την έκθεση "οι κορυφαίες Ferrari του Pininfarina", αφιερωμένη στο μεγάλο σχεδιαστή Sergio Ρininfarina και στα χρόνια, κατά τα οποία συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία των διασημότερων μοντέλων της ιταλικής εταιρείας.
H έκθεση, που θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 7 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει 22 μοντέλα, μεταξύ των οποίων κάποια μοναδικά αντίτυπα, όπως το Pinin, το μοναδικό 4θυρο αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Pinifarina ή την 330 GTC Speciale της πριγκίπισσας Λίλιαν του Βελγίου....
Τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε τρεις θεματικές αίθουσες, που παρουσιάζουν τη δουλειά του εκλιπόντος Ιταλού σχεδιαστή πάνω στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα παραγωγής και τα πρωτότυπα.
"Αυτή η έκθεση είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμηθεί ο πατέρας μου και να επιβεβαιωθεί ο ρόλος της Pininfarina ως φορέα αισθητικών αξιών του ιταλικού ντιζάιν σ’ όλο τον κόσμο", δήλωσε ο γιος του Sergio Pininfarina, Paolo.
"H συνεργασία της Ferrari και του σχεδιαστικού μας οίκου – του μοναδικού σήμερα ανεξάρτητου σχεδιαστή αμαξωμάτων στην Ιταλία - συνέβαλε στη δημιουργία ορισμένων από τα ομορφότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, σε μία εξελικτική πορεία που διήρκεσε 60 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα".
Αλήθεια, ποια Ferrari να πρωτοδιαλέξει κανείς ; Την αγωνιστική 250 LM, την 500 Mondial, την 275 GTB4, την καινοτόμο BB ή την θρυλική Testarossa ;

πηγή:www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: