Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το Ντιτρόιτ

Αίτηση πτώχευσης στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατέθεσε σήμερα o δήμος του Ντιτρόιτ, της πρωτεύουσαν της Πολιτείας του Μίτσιγκαν, σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα, που επικαλούνται δικαστικές πηγές.

Το χρέος της πόλη, που παλεύει εδώ και καιρό με το «φάντασμα» της χρεοκοπίας, ανέρχεται σε 18 δισ. δολάρια. Και όπως αποδεικνύεται τελικά, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη της του Μίτσιγκαν, δεν κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση, προκαλώντας σοκ στις ΗΠΑ, αφού είναι η μεγαλύτερη αμερικανική πολιτεία που χρεοκοπεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές από τις ...
δομές του δήμου έχουν σταματήσει να λειτουργούν, όπως η φύλαξη πάρκων, οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι καιρό απλήρωτοι.

Την είδηση ότι το Ντιτρόιτ πρόκειται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης ανέδειξε η εφημερίδα Detroit Free Press, αποκαλύπτοντας δικαστικό έγγραφο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον νόμο η περίοδος προστασίας του Ντιτρόιτ από τους δανειστές, και η οποία θα διαρκέσει από έναν έως τρεις μήνες.

Η πόλη, κάποτε πρωτεύουσα της ακμάζουσας αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει περιπέσει σε μία δραματική κατάσταση με εργοστάσια κλειστά και εκατοντάδες χιλιάδες  ανέργους.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=HYPqA4slnbQ