Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

O Χάρος βγήκε παγανιά – Οι πιο περίεργοι θάνατοι...

Αν νομίζετε πως ο Χάρος δεν έχει αίσθηση του χιούμορ γελιέστε μέγιστα.
Φιλόσοφοι και βασιλιάδες, αθλητές και δημοσιογράφοι και συνάντησαν τον Δημιουργό τους χάρη σε πορτοκάλια, καπάκια και μπαλάκια του baseball!

Αυτοί είναι οι πιο περίεργοι θάνατοι…



Άλαν Πίνκερτον

Όταν μιλούμε για τον μπάρμπα-Άλαν, δεν μιλάμε απλά για τον ιδρυτή του Πρακτορείου Ντετέκτιβ Πίνκερτον, αλλά για ένα από τα μεγαλύτερα λαμόγια που γνώρισε η Αμερική.
Κλέφτης, δολοφόνος, κατάσκοπος και υπαίτιος για μπόλικους θανάτους στον Εμφύλιο Πόλεμο των Αμερικάνων.
Ήταν οι πράκτορες του Πίνκερτον που πυροβόλησαν τους εργάτες στη μεγάλη απεργία των εργατών ατσαλιού το 1892 και θα το επαναλάμβαναν το 1914 στο Ludlow με τους ανθρακωρύχους. Ευτυχώς ο τσόγλανος δεν είχε αίσιο τέλος.
Το 1884 καθώς έκανε την πρωινή του βόλτα, γλίστρησε σε ένα πεζοδρόμιο και έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι από τη γλώσσα του. Αηδιάσατε; Λίγες μέρες αργότερα, πέθανε από μόλυνση.

Κρίστιν Τσάμπακ
Η ρεπόρτερ του Καναλιού 40, Κρίστιν Τσάμπακ , αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 1974 όταν αυτοπυροβολήθηκε με ένα ρεβόλβερ. Που είναι το περίεργο της υπόθεσης τη στιγμή που ο κόσμος αυτοκτονεί κάθε μέρα; Η παρουσιάστρια αποφάσισε να το κάνει live, τη στιγμή που κάλυπτε ένα ρεπορτάζ για πυροβολισμούς σε ένα εστιατόριο. Αφού κοίταξε την κάμερα είπε: «Πιστοί στα αιματηρά νέα που σας προσφέρει το καθεστώς του Καναλιού 40, θα παρακολουθήσετε μια αιματηρή απόπειρα αυτοκτονίας». Η 29χρονη που έπασχε από μανιοκατάθλιψη, αυτοπυροβολήθηκε πίσω από το αυτί.

Τένεσι Γουίλιαμς
Άλλος ένας κύριος που είχε περίεργο θάνατο, ήταν ο εξαίσιος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας Τένεσι Γουίλιαμς. Ο Γουίλιαμς έγραψε δεκάδες μυθιστορήματα, ποιήματα και σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και θεωρείται μέχρι και σήμερα μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της 7ης τέχνης. Το 1983, βρέθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου με ένα…καπάκι σφηνωμένο στο λαιμό του. Μετά την νεκροψία, φάνηκε πως είχε πάρει μπόλικα ναρκωτικά και βαρβιτουρικά σε συνδυασμό με αλκοόλ.

Ρέι Τσάπμαν
Και καλά όλα τα άλλα, από μπαλάκι του baseball; Ο Τσάπμαν ήταν ένας από τους καλύτερους batters που είχαν στο δυναμικό τους οι Cleveland Indians. Όμως στα παλιά κλασσικά παιχνίδια του baseballs, οι pitchers είχαν το συνήθειο να ρίχνουν χώμα πάνω στο μπαλάκι, ώστε το σκούρο του χρώμα να το κάνει να μην φαίνεται καλά στη ρίψη. Σε έναν αγώνα με τους New York Yankees το 1920, ο Καρλ Μέις έριξε τόσο πέτρα και χώμα πάνω από το μπαλάκι που το έκανε απίστευτα σκληρό. Το μπαλάκι βρήκε τον Τσάπμαν στο δόξα πατρί (ποια κράνη;) , του ράγισε το κρανίο και τον σκότωσε. Το κορυφαίο της υπόθεσης είναι πως οι batters φόρεσαν κράνη 30 χρόνια αργότερα.

Άντολφ Φρέντερικ
Ο βασιλιάς της Σουηδίας είναι ιστορικά αναγνωρισμένος, ως ένας από τους πιο άχρηστους μονάρχες που γνώρισαν οι Σκανδιναβοί μας φίλοι. Από το 1751 που κάθισε στο θρόνο, παρόλο που η Σουηδία δεν γνώρισε πολέμους, έβλεπε τα βασιλικά κοφίνια να αδειάζουν για τις απολαύσεις του βασιλιά. Μια από τις σταθερές του αξίες που τον έφερναν σε σημεία ευδαιμονίας, ήταν το φαγητό. Ο βασιλιάς Αδόλφος δεν τη βρήκε ούτε από δολοφόνο, ούτε από συνομωσίες της Αυλής, ούτε από ασθένειες. Ένα πλούσιο και βασιλικό γεύμα, ήταν που τον έστειλε στον Δημιουργό του. Στις 12 Φεβρουαρίου του 1771, ο βασιλιάς έφαγε αστακό, χαβιάρι, ξινολάχανο και μπόλικες σαρδέλες. Για να δέσει το μενού, τελείωσε το γεύμα με 14 semla, που είναι κάτι αντίστοιχο του muffin με γέμιση. Τουλάχιστον έφυγε χαρούμενος…




www.to-mati.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: