Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Έστειλαν και το ΕΤΑ κατά των Αλβανών!

Εν τέλει ενεπλέκη και το Επίλεκτο Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) στο κυνήγι των πέντε Αλβανών κακοποιών στην ορεινή Ναυπακτία και άντε να δούμε πόσοι ακόμα θα εμπλακούν.

Η ΜΥΚ πάντως, αποκλείεται, γιατί βατραχανθρώπους για το βουνό έχουν ήδη: Η ΜΥΑ/ΛΣ είναι ήδη εκεί και κάνει και αυτή ότι μπορεί.

Έγκυρη πηγή από το ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι το...
ΕΤΑ (ίσως το πλέον επίλεκτο τμήμα των ελληνικών ειδικών δυνάμεων) ενεπλάκη λόγω απόλυτης καταλληλότητας στην έρευνα μέσα σε δασώδεις και ορεινές περιοχές αφού η εκπαίδευση για αποστολές περιπόλων μακράς ακτίνας δράσης που είναι η ειδικότητά τους αρμόζει στο είδος της δίωξης.

Συν το γεγονός ότι έχουν και κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό για έρευνες μέσα στη νύχτα (οπτικοηλεκτρονικά συστήματα, βασικά).

Η επίσημη δικαιολογία του τμήματος του ΕΤΑ είναι η άσκηση "Εύνηος" που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή...

Πάντως η Πολεμική Αεροπορία, μάλλον δεν έχει εμπλακεί ακόμα, χωρίς αυτό να αποκλείεται να συμβεί...

Πάντως η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων (με την πτώση του Sperwer ήδη μετράμε μια πρώτη άτυχη στιγμή) είναι πολύ μεγάλη, δυσανάλογη της πρόκλησης και το μόνο που καταφέρνουν οι διωκτικές αρχές είναι να ομολογούν έμμεσα την αδυναμία τήρησης της εσωτερικής ασφάλειας.

Σε συννενόηση για το θέμα βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: