Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

GP Βραζιλίας: Νικητής ο Μαρκ Ουέμπερ, πρωταθλητής ο Τζένσον Μπάτον

Τέλος! Ο Τζένσον Μπάτον καθάρισε στο Ιντερλάγκος την υπόθεση-τίτλος, κατακτώντας το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του! Παράλληλα η Brawn εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στους κατασκευαστές και πανηγύρισε το νταμπλ στους τίτλους, γράφοντας έτσι ιστορία για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην F1.

Μία πέμπτη θέση αποδείχτηκε αρκετή για τον Μπάτον προκειμένου να σφραγίσει το πρωτάθλημα στο GP Βραζιλίας, καθώς είδε τον team mate του, Ρούμπενς Μπαρικέλο, να πετάει στα σκουπίδια το πλεονέκτημα που του έδινε η pole position.

Ο βραζιλιάνος απογοήτευσε τους συμπατριώτες του στις κερκίδες, καθώς ύστερα από μια σειρά δικών του αδυναμιών αλλά και ατυχιών, τερμάτισε μόλις όγδοος στον αγώνα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να μεταφέρει τη μάχη ως το φινάλε στο Αμπου Ντάμπι.

Η νίκη πήγε στα χέρια του Μαρκ Ουέμπερ και ήταν η δεύτερη φετινή για τον αυστραλό οδηγό της Red Bull, ο οποίος πραγματοποίησε μια άψογη εμφάνιση.

Εξίσου εξαιρετική χαρακτηρίζεται η προσπάθεια του Ρόμπερτ Κούμπιτσα της BMW Sauber. Ο πολωνός ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο τερματίζοντας στην δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον Λιούις Χάμιλτον (McLaren) και τέταρτο τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull).



www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: