Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Παρωδία η πρεμιέρα της Α1

Η πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ ανδρών, αν και θα έπρεπε να είναι γιορτή έχει εξελιχθεί σε παρωδία, λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ και των «παρενεργειών» της... γεμίζοντας απέραντη θλίψη τους φίλους της «πορτοκαλί θεάς».

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνίστηκε πλήρης στο «Αλεξάνδρειο» επικράτησε με 78-65 επί του Άρη, ο οποίος αγωνίστηκε με ξένους, εφήβους και τον Ταπούτο.

Ίδιο σκηνικό είχαμε και στον αγώνα της Καβάλας με τον Ηλυσιακό (99-71 επικράτησαν οι γηπεδούχοι), όπου οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς τους Έλληνας παίκτες τους, εξαιρουμένων των Χατζή και Κασελάκη για τους φιλοξενούμενους.

Στο τρίτο αγώνα της πρεμιέρας, που διεξάγεται αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται πλήρης σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίζεται με πέντε ξένους.

Μάλιστα οι Έλληνες του «δικέφαλου» του Βορρά, προεξάρχοντος του προέδρου του ΠΣΑΚ, Λάζαρου Παπαδόπουλου είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του παρκέ, και χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ, για να αποχωρήσουν και να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν δεν διεξάγεται ένας προγραμματισμένος αγώνας, μηδενίζεται η ομάδα που κρίνεται υπαίτια, ενώ τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ και ο αντίπαλος παίρνει το ματς στα χαρτιά (20-0).

Στα παιχνίδια της αγωνιστικής, όποια ομάδα δεν κατεβάσει τουλάχιστον πέντε παίκτες (έστω εφήβους και ξένους) θα μηδενιστεί, ενώ αν στον ίδιο αγώνα δεν κατέβει καμία από τις δύο ομάδες οι διαιτητές έχουν ως οδηγία να κλείσουν το φύλλο αγώνος χωρίς να χαρακτηρίσουν υπαίτια κάποια ομάδα πετώντας το μπαλάκι στον ΕΣΑΚΕ για την όποια τιμωρία τους.

Σε περίπτωση που μέλη του ΠΣΑΚ επιχειρήσουν να καταλάβουν τον αγωνιστικό χώρο, οι διαιτητές καλούνται να ζητήσουν την απομάκρυνσή τους, αφού αν κι έχουν δικαίωμα στην απεργία, έτσι έχουν δικαίωμα κι όσοι επιθυμούν να εργαστούν (να αγωνιστούν δηλαδή) να το πράξουν ανεμπόδιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: