Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο Jeremy Clarkson τα βάζει με την Ελλάδα… ξανά

Δύο πράγματα θα μπορούσε να φοβάται κάθε λογικός άνθρωπος σ’αυτή τη ζωή! Το ένα είναι να πιάσει τη γυναίκα του με… τη καλύτερη του φίλη και το δεύτερο να τον πιάσει στο στόμα του ο Jeremy Clarkson. Το πρώτο, γιατί προφανώς είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς με γυναίκα και το δεύτερο γιατί όπως και να το κάνουμε, αν βρεθείς στη θέση αυτή, να ασχοληθεί δηλαδή μαζί σου ο Βρετανός παρουσιαστής του Top Gear, τότε δε σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας. Δυστυχώς για εμάς, ο άνθρωπος που με τα σχόλιά του έχει καταφέρει να έχει περισσότερους εχθρούς απ’ οτι θαυμαστές, αυτή τη φορά αποφάσισε να ασχοληθεί με τους Έλληνες και για το λόγο αυτό, στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Top Gear έχει αφιερώσει ένα άρθρο δύο σελίδων, αναφερόμενος στο μεγαλείο της φυλής μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Jezza ανέκαθεν δεν συμπαθούσε τους Έλληνες και γι αυτό φταίει ένας “χοντρός και ηλίθιος αστυνομικός” -όπως τον περιγράφει ο ίδιος- που πριν πολλά χρόνια του χάλασε τις διακοπές του στη Κρήτη, όταν τον συνέλαβε επειδή ένας Κρητικός άπλωσε το “τριχωτό” του χέρι πάνω στα οπίσθια της κοπέλας του και αυτός αναγκάστηκε να την υπερασπιστεί όπως θα έκανε κάθε σωστός άντρας! Ο Jeremy όμως αποφάσισε -δυστυχώς για μας- να έρθει ξανά διακοπές στην Ελλάδα φέτος και συγκεκριμένα να περάσει μερικές μέρες στη Κέρκυρα, όπου όπως κάθε πολιτισμένος άνθρωπος, υπέστη ένα σοβαρό πολιτισμικό σοκ! Έτσι γυρίζοντας πίσω στην υγρή και κρύα Αγγλία αποφάσισε να ενημερώσει τους συμπατριώτες του για μερικές κακές μας συνήθειες.

Και τι να πρωτοπεί δηλαδή ο άνθρωπος; Για το ότι οδηγούμε χωρίς ζώνη και κράνος; Για το ότι δε μπορούμε να μείνουμε στη λωρίδα μας για πάνω απο μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου; Για το ότι οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ χωρίς κανέναν έλεγχο από τη τροχαία; Για το ότι μιλάμε στο κινητό ενώ οδηγούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Ή μήπως για τον αριθμό των τροχαίων κάθε χρόνο; Γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο ότι στην Ελλάδα μπορείς να πεθάνεις με δύο τρόπους: είτε απο τροχαίο ατύχημα με αυτοκίνητο, είτε απο τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα. Μέχρι και με τα πρόσφατα μέτρα κατά του καπνίσματος ασχολήθηκε, αναφέροντας ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Γενικά περιγράφει μια χώρα βουτηγμένη στη παραβατικότητα, με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και κάπως έτσι καταλήγει και στο ότι ήταν αναπόφευκτη η χρεωκοπία της Χώρας.

Μεταξύ μας, δεν έχει άδικο ο Clarkson. Το ξέρεις και το ξέρω και η αλήθεια είναι οτι δε θέλαμε να βγει παραέξω. Τώρα όμως που βγήκε τί κάνουμε; Φαντάζομαι ότι στο Υπουργείο Τουρισμού (έχουμε τέτοιο, δεν έχουμε;) δεν θα έχει ενημερωθεί κανείς για το θέμα αυτό! Στο Υπουργείο Εξωτερικών (από αυτό είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχουμε, αφού αποκλείεται να έχουμε Εσωτερικών) δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουν καν ποιος είναι ο Clarkson. Σίγουρα πολλοί δεν θα ήθελαν καν να αναφερθούμε στο θέμα και να κουκουλωθεί. Όμως έτσι είναι τα κακά νέα, μαθαίνονται γρήγορα! Αλλά ξεχνιούνται κιόλας γρήγορα! Και δυστυχώς έτσι θα ξεχαστεί και αυτό, χωρίς να αλλάξει τίποτα στην οδηγική συμπεριφορά του Έλληνα, χωρίς να μπεί στο κόπο να αναρωτηθεί γιατί όλα αυτά φαίνονται παράξενα σε έναν Άγγλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: