Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

F1 : GP Κορέας 22-24/10

Σε νέα λημέρια θα βρεθεί ο κόσμος της F1 καθώς το σαβ/κο που μας έρχεται η Ν.Κορέα κατάφερε την ύστατη στιγμή να είναι έτοιμη στην ώρα της, ώστε να φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα στην ιστορία της χώρας.

Χωρίς αμφιβολία δόθηκε αγώνας δρόμου για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, ενώ σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες ο Bernie Ecclestone δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έφτασαν πολύ κοντά στο να ακυρώσουν τον συγκεκριμένο αγώνα..!
Παρόλα αυτά οι κορεάτες τα κατάφεραν, επιστρατεύοντας ακόμα και τον στρατό, για να βοηθήσει στις εργασίες της πίστας..!

Ο 17ος γύρος λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στην νεόκτιστη πίστα της Yeongam, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη Mokpo που απέχει περίπου 400χλμ από την πρωτεύουσα της χώρας την Σεούλ.
Τα έργα στην πίστα ξεκίνησαν από τα μέσα του 2007 υπό τις οδηγίες του Hermann Tilke, με το έργο να ξεπερνά συνολικά τα 260 εκατομμύρια δολάρια!

Η πίστα θα είναι χωρητικότητας 135.000 θέσεων, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η αριστερή φορά της, ένα στοιχείο που διαθέτουν επίσης το Interlagos, το Instanbul Park, η Σιγκαπούρη και το Aμπου Νταμπι.
Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 5.621 χλμ, διαθέτοντας 18 στροφές, με τους πιλότους να καλούνται να διανύσουν 55 γύρους στον αγώνα, κάτι περισσότερο συνολικά από 309χλμ, ενώ η πίσω μεγάλη ευθεία της πίστας είναι από τις πιο μεγάλες του πρωταθλήματος, καθώς φτάνει τα 1,2 χλμ!
Η Βridgestone για αυτόν τον αγώνα, έχει ανακοινώσει πως θα φέρει μαζί της την σκληρή και την μαλακή γόμα.

Ο Karun Chandhok είχε την τιμή να είναι ο πρώτος πιλότος που θα οδηγούσε μονοθέσιο της F1 στη νέα πίστα της Yeongam, με μονοθέσιο της Red Bull στις αρχές του Σεπτέμβρη.
Από τα πλανά γίνεται σαφές πόσο πίσω είχαν μείνει οι εργασίες στην πίστα μέχρι εκείνο το διάστημα..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: