Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Άνοιξε το Ferrari World Abu Dhabi

Μπορεί ποτέ να μην βρεθείς πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1 αλλά το να πας στο θεματικό πάρκο της Ferrari στο Abu Dhabi είναι πολύ πιθανό. Το πάρκο, όπως είχε προγραμματιστεί, άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη, μόνο για τον Τύπο όμως. Ο λόγος που δεν άνοιξε για το κοινό είναι ο θάνατος του 92-χρονου κυβερνήτη του εμιράτου Ras Al Khaimah, Sheik Saqr bin Mohammed Al-Qasimi. Με τις προβλέψεις να θέλουν επισκεψιμότητα 10.000 ανθρώπων καθημερινά, το πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 4 του Νοέμβρη (την επόμενη Πέμπτη).

Να θυμίσω ότι το πάρκο διαθέτει το γρηγορότερο τρενάκι του κόσμου που πιάνει τα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε 2 δευτερόλεπτα περίπου με τελική ταχύτητα τα 240 χλμ/ώρα. Η διαδρομή συνολικού μήκους 2.07 χλμ είναι ικανή να παράγει 1.7 G. Διαθέτει ακόμη 20 παιχνίδια, όπως το G-force και το Flume, εξομοιωτές, και ένα τρενάκι μέσα σε έναν τεράστιο V12 κινητήρα. Ο επισκέπτης θα μπορεί ακόμη να οδηγήσει την Ferrari 250 California Spyder μέσα σε μία ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Το πάρκο εκτείνεται σε έναν χώρο 200 στρεμμάτων με το εσωτερικό του να έχει συνολική επιφάνεια 86 στρεμμάτων, κάνοντας το έτσι το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο του κόσμου. Οι τιμές του έχουν ήδη ανακοινωθεί με την γενική είσοδο να είναι κοντά στα €45 για τους ενήλικες και €33 για τους μικρούς επισκέπτες.







Δεν υπάρχουν σχόλια: