Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Φρένο στις μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό

Μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κρήτης, στην προσπάθεια να τονωθεί... ο εσωτερικός τουρισμός και να δοθεί "ανάσα" στις τοπικές αγορές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευρυπίδης Κουκιαδιάκης, από τη φετινή σχολική χρονιά και για όσο διάστημα τουλάχιστον ο ίδιος θα είναι στη θέση αυτή, μπαίνει "φρένο" στις μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό, καθώς ο ίδιος δεν θα υπογράφει την σχετική βεβαίωση- άδεια που είναι απαραίτητη για τη διοργάνωση τους.

Στόχος της κινησης αυτής, όπως είπε ο κ. Κουκιαδάκης, είναι οι μαθητικές εκδρομές να αποκτήσουν ένα εγχώριο προσανατολισμό και να προτιμώνται οι προορισμοί εντός Ελλάδας.

Μάλιστα επεσήμανε ότι οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από την περασμένη σχολική χρονιά και ήδη έχει ενημερώσει σχετικά τις διευθύνσεις των σχολείων του νομού, προκειμένου οι μαθητές να μην βρεθούν προ απροόπτου..

Ο κ. Κουκιαδάκης έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο της 29ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε. Ο. Α. Ε. Ν) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων τις προοπτικές των νησιωτικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, καθώς και τις προτάσεις συνεργασίας μεταξύ των Νησιωτικών Επιμελητηρίων και των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις και με εκπροσώπους άλλων περιφερειών, ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή στάση , αλλά και να εξευρεθούν τρόποι παροχής οικονομικότερων πακέτων στα ενδιαφερόμενα σχολεία .

Ο κ. Κουκιαδάκης υπογράμμισε τέλος ότι ανάλογες συζητήσεις γίνονται και για τις εκδρομές που διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ, προκειμένου να υπάρξει και σε αυτές τις περιπτώσεις μία ανάλογη "συμφωνία κυρίων" .

Δεν υπάρχουν σχόλια: