Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

30 χρόνια PC

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια, στις 12 Αυγούστου 1981, η IBM παρουσίασε το πρώτο PC. Τότε λανσάρισε στην αγορά το IBM 5150, το πρώτο προσωπικό υπολογιστή με το λειτουργικό σύστημα DOS της Microsoft σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για την πληροφορική. Σήμερα, 30 χρόνια μετά, η εταιρεία που το ανακάλυψε πιστεύει ότι το PC πλησιάζει προς το τέλος του.

Ο Mark Dean, CTO (Chief Technology Officer) στην IBM για την Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα ανάπτυξης του πρώτου PC, πιστεύει ότι ο προσωπικός υπολογιστής θα έχει την ίδια τύχη με το καθοδικό σωλήνα, την γραφομηχανή, τα πικάπ και τις λάμπες πυρακτώσεως. Ο ίδιος δεν έχει πλέον PC, ο κύριος υπολογιστής του είναι ένα Tablet.

“Όταν βοήθησα στην ανάπτυξη του PC δεν πίστευα ότι θα ζούσα το τέλος του» αναφέρει ο Dean. Βέβαια πιστεύει ότι τα PC θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά δεν θα παίζουν πια πρωτεύοντα ρόλο στην βιομηχανία ΙΤ.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο δίκαιο έχει ο τεχνοκράτης της IBM το γεγονός, πάντως, είναι ότι το ενδιαφέρον για τα PCs υποχωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: