Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Οι θερμικές κάμερες προδίδουν το pin

Τρεις ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι μπορεί κανείς να δει το pin που χρησιμοποιείτε σε ένα αυτόματo μηχάνημα ανάληψης μετρητών της τράπεζας με τη χρήση μιας θερμικής κάμερας. Η ανακάλυψη των ερευνητών στηρίζεται στο γεγονός ότι κατά την πληκτρολόγηση του pin θερμαίνονται τα σχετικά πλήκτρα από τα δάκτυλα του χρήστη. Αυτή η θερμότητα παραμένει στα πλήκτρα για ένα ορισμένο χρόνο.

Έτσι μπορεί κάποιος που πάει στα μηχανήματα ανάληψης μετρητών να φωτογραφίσει με μια θερμική κάμερα το PIN που χρησιμοποίησε ένα πελάτης της τράπεζας. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο απλή από αυτές που χρησιμοποιούνταν έως τώρα για την υποκλοπή των PINs.


To μόνο πρόβλημα για τον κάθε φιλόδοξο υποκλοπέα είναι ότι ξέρει μόνο τα τέσσερα ψηφία όχι όμως και τη σειρά τους. Αλλά αυτό δεν και τόσο μεγάλο πρόβλημα καθώς ο αριθμός των πιθανών συνδυασμών μειώνεται από τους 10.000 στους μόλις 24. Από την άλλη ο βαθμός ψύξης δίνει μια εικόνα για τα ποια πλήκτρα πατήθηκαν πρώτα.



Για την επίλυση του προβλήματος οι ερευνητές συστήνουν τη χρήση νέων keyboards που θα απαιτούν μικρότερη πίεση και ως εκ τούτου θα αποθηκεύουν λιγότερη θερμότητα. Αλλά και το υλικό κατασκευής τους είναι σημαντικό: το πλαστικό αποθηκεύει για περισσότερο χρόνο τη θερμότητα από ότι το μέταλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: