Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η Goodyear εξελίσει το λάστιχο που φουσκώνει μόνο του

Η σωστή πίεση αέρα στα ελαστικά του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική για την καλή οδηγική συμπεριφορά αλλά και την κατανάλωση του, που σύμφωνα με μετρήσεις τα μη σωστά φουσκωμένα ελαστικά μπορούν να μειώσουν από 2.5% έως 3.3% την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Γνωρίζοντας αυτό η Goodyear μας ανακοινώσει ότι εξελίσσει το λάστιχο που σε περίπτωση απώλειας πίεσης φουσκώνει μόνο του. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στα ελαστικά να αυτο-φουσκώνουν αυτόματα και εντελώς αυτόνομα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για εξωτερική αντλίες. Το ονομάζει, Air Maintenance Technology (AMT) ή Τεχνολογία Διατήρησης Αέρα, και ο Jean-Claude Kihn, Goodyear αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τεχνικού τμήματος,

Ενώ η τεχνολογία είναι πολύπλοκη, η ιδέα πίσω από το σύστημα AMT είναι σχετικά απλή και τροφοδοτείται από το ίδιο το ελαστικό καθώς κυλά στο δρόμο.

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο από ταινία James Bond αλλά ο Jean-Claude Kihn συνεχίζει,

Ένα ελαστικό που μπορεί να διατηρήσει την πίεση του αέρα είναι κάτι που οι οδηγοί ήθελαν εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό θα είναι το τεχνολογικό επίτευγμα που οι άνθρωποι θα αναρωτιούνται πώς ζούσαν χωρίς αυτό.

Η Goodyear δεν έχει αναφέρει τίποτε για κόστος ή μια εκτίμηση, όταν η τεχνολογία θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό, αλλά έχει λάβει επιχορηγήσεις από το αρμόδιο αμερικανικό Υπουργείο για να βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: