Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

H Apple προσέλαβε τον Comex;

Όποιοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με το Jailbreak του iOS σε κάποιο iPhone ή iPhone, πιθανότητα θα γνωρίζουν τον Nicholas Allegra, γνωστός και ως Comex, τον δημιουργό του πιο δημοφιλούς εργαλείου jailbreaking, το JailbreakMe.

Σήμερα αποκαλύφθηκε μέσα από ένα tweet πως ο Allegra εργάζεται στη εταιρία που του αρέσει να χακάρει τις συσκευές της, την Apple.

Nωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Comex έδωσε συνέντευξη στο γνωστό περιοδικό Forbes Magazine. Πριν από αυτή την συνέντευξη ελάχιστοι γνώριζαν την ταυτότητα του, το που έμενε και τις φιλοδοξίες του. Μέσα σε άλλες πληροφορίες αποκαλύφθηκε πως ο Nicholas άφησε το κολλέγιό του για να ξεκινήσει την πρακτική του άσκηση στην Apple την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Όπως είναι αναμενόμενο, βάσει των μυστικών πρακτικών της Apple, ίσως να μην μάθουμε ποτέ ακριβώς τι θα κάνει ο Comex, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ χρήσιμος στην εταιρία για τις εκπληκτικές ικανότητές του αναζήτησης στο λειτουργικό σύστημα. Ίσως οι επόμενες εκδόσεις του iOS να είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν jailbroken, που για μερικούς αυτό είναι προδοσία προς την ίδια την κοινότητα από πλευράς του Comex. Οι αντιδράσεις ωστόσο στην είδηση ήταν θετικές καθώς είναι πολλοί αυτοί που ονειρεύονται μία θέση στην Apple.

Ο Comex είχε δείξει από πολύ μικρός τι ήθελε να γίνει καθώς ήδη από την ηλικία των 9 ξεκίνησε να μαθαίνει Visual Basic προγραμματισμό με οδηγούς από το διαδίκτυο. Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που ένα γνωστό μέλος της iOS Jailbreak κοινότητας προσλαμβάνεται από γνωστές εταιρίες. Τον περασμένο Ιούνιο, το Facebook ανακοίνωσε πως έχει προσλάβει τον George Hotz, γνωστό και ως GeoHot που το 2007 είχε ξεκλειδώσει το πρώτο iPhone, σε ένα «μυστικό project» που ίσως έχει να κάνει με τις προσπάθειες της εταιρίας στα κινητά τηλέφωνα. Ένα μήνα αργότερα, ο Peter Hajas, δημιουργός του γνωστού MobileNotifier tweak για iOS, προσλήφθηκε από την Apple ως developer.

Όπως φαίνεται, ο Comex δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από την jailbreak κοινότητα που θα αποκτά την δουλειά των ονείρων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: