Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Υπεξαίρεση 51 εκατ. στη Proton;

Με την απόφαση της αρμόδιας Αρχής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, επιβάλλεται να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank αλλά και επτά ακόμα προσώπων που έχουν περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank όπως ο Αντώνης Αθανάσογλου, ο καθηγητής Τρύφων Κολλίντζας, ο Αθ. Παπασπηλίου, ο Δημ. Σαραμαντής, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η Γραμματική Αρβανίτη και ο Διον. Μπιθάρης.

Στην σχετική απόφαση, που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, αναφέρεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά μελών του δ.σ. της Proton Bank «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας, και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα ισάξιου του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».

Με την απόφαση μπλοκάρεται επιπλέον η πώληση μετοχών των παραπάνω προσώπων, η ρευστοποίηση χρηματοπιστωτικών-επενδυτικών προϊόντων καθώς και το άνοιγμα θυρίδων με δικαιούχο ή συνδικαιούχο, ενώ παράλληλα έχει απαγορευθεί η εκποίηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση οκτώ ακινήτων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η έρευνα που διεξάγεται αφορά την υπόθεση υπεξαίρεσης -ίσως και πλυντηρίου μαύρου χρήματος- ενώ το πόρισμα ελέγχου έχει πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Λαυρεντιάδης

Από την πλευρά του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ που. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της φερόμενης ανάμιξης του, συνιστά άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Λαυρεντιάδη κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα».

Αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες, τις οποίες και χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες και άκρως συκοφαντικές, σημειώνοντας ότι «σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την άμεση διερεύνηση τέτοιων σκοπιμοτήτων από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν θα παραμείνει θεατής στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, θα συνεργαστεί απολύτως με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση όπου ενεπλάκη το όνομά του και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου οι συκοφάντες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.»


www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: