Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ανακοίνωση της FIA για την Mercedes McLaren

Η ΜακΛάρεν Μερτσέντες προσκλήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον έκτακτης συνεδρίασης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Παρίσι, την Τετάρτη, 29 Απριλίου, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες ότι, κατά παράβαση του Άρθρου 151c του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα:

- Στις 29 Μαρτίου 2009 ενημέρωσε τους αγωνοδίκες του Γκραν Πρι της Αυστραλίας, πως δε δόθηκαν οδηγίες στον Χάμιλτον με το μονοθέσιο Νο 1, προκειμένου να επιτρέψει στον Τρούλι με το αυτοκίνητο Νο 9 να προσπεράσει, όταν αμφότερα τα μονοθέσια βρίσκονταν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, γνωρίζοντας ότι αυτή η πρόταση ήταν αναληθής.

- Φρόντισε ώστε ο οδηγός της, Λιούις Χάμιλτον, ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, να υποστηρίξει και να επιβεβαιώσει αυτήν την αναληθή δήλωση στους αγωνοδίκες.

- Μολονότι γνώριζε πως, ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της αναληθούς δήλωσης στους αγωνοδίκες, επιβλήθηκε άδικα ποινή σε έναν άλλο οδηγό και μια αντίπαλη ομάδα, δεν έκανε κάποια προσπάθεια να επανορθώσει την κατάσταση, είτε προχωρώντας σε επαφή με τη FIA ή με άλλον τρόπο.

- Στις 2 Απριλίου 2009, σε μια δεύτερη συνεδρίαση ενώπιον των αγωνοδικών του Γκραν Πρι της Αυστραλίας (συνάντηση στη Μαλαισία), δεν έκανε κάποια προσπάθεια να διορθώσει την αναληθή δήλωση της 29ης Μαρτίου, αλλά, αντιθέτως, συνέχισε να ισχυρίζεται ότι η δήλωση ήταν αληθής. Αυτό, παρότι επετράπη να ακουστεί ηχογραφημένη εγγραφή της ομάδας, με την οποία δινόταν στον Χάμιλτον η οδηγία να αφήσει τον Τρούλι να προσπεράσει και, παρά το γεγονός, ότι της δόθηκαν περισσότερες, από μια ευκαιρίες, να διορθώσει αυτήν την ψεύτικη δήλωση.

-Στις 2 Απριλίου 2009, στη δεύτερη εξέταση των αγωνοδικών, φρόντισε, ώστε ο οδηγός της, Λιούις Χάμιλτον, να συνεχίσει να βεβαιώνει την αλήθεια της ψεύτικης δήλωσης που δόθηκε στους αγωνοδίκες στις 29 Μαρτίου, ενώ ήξερε ότι αυτό που έλεγε στους αγωνοδίκες δεν ήταν αληθές


The Official Formula 1Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: